Brotårnet på Knippelsbro bliver til ’Kulturtårnet’ med pop-up restaurant, radiobiograf og kunstudstillinger
Foto: Daniel Urhøj

Brotårnet på Knippelsbro bliver til ’Kulturtårnet’ med pop-up restaurant, radiobiograf og kunstudstillinger

Brotårn på Knippelsbro i København får nyt liv.

Det ene af de to gamle brotårne på Knippelsbro forvandles fra lukket kaffestue til kulturtårn med pop-up restaurant, radiobiograf, talks og kunstudstillinger.

I næste uge åbner Foreningen Kulturtårnet dørene til det kobberbelagte tårn på Christianshavnssiden af Knippelsbro og inviterer københavnerne inden for til en lang række kulturoplevelser i det 80 år gamle tårn.

Foreningen har de seneste seks år kæmpet for at åbne tårnet for offentligheden, og nu, efter tolv måneders intensiv renovation af tårnet, er det lykkedes med støtte fra Københavns Kommune og Realdania.

”Jeg har tidligere drevet kulturhus i Gothersgade, og da det lukkede, ledte jeg efter et nyt sted at lave et lignende projekt. En dag foreslog en af mine venner, om ikke man skulle forsøge at bruge tårnene Knippelsbro til noget, og jeg tror, at mange københavnere har tænkt det samme – man skal bare være dum nok til at kaste sig ud i det. Men nu er det lykkedes efter lang tids kamp med at rejse penge og få tårnet renoveret,” siger Lars Erik Lyndgaard Schmidt, der er initiativtager og formand for Foreningen Kulturtårnet.

Brotårnene blev etableret i 1937 samtidig med den nuværende Knippelsbro. Siden har det fungeret som arbejdsrum og kaffestue for bropassere, men efter renovationen kan alle få glæde af 360 graders udsigt over Københavns Havn i det 13 meter høje tårn, der bl.a. har fået nyt kobbertag og etableret køkken. 

Lars Erik Lynggaard Schmidt håber, at Kulturtårnet kan blive en legeplads med kulturoplevelser for københavnere.

”Det skal være et kulturhus, hvor der hele tiden sker noget nyt, og hvor der kan være én slags arrangement den ene dag og et helt andet den næste. Idéen er set før i København, men nu har vi de her helt fantastiske lokaler at folde arrangementerne ud i,” siger han. 

Kulturtårnet åbner første gang onsdag 21. juni og vil derefter have åbent tirsdag til lørdag fra kl. 12-22. Entré koster 20 kr. for voksne og 10 kr. for børn.

Foto: Privatfoto.

LÆS OGSÅ: Svend Brinkmann udgiver ny bog om fornøjelsen ved at gå glip af noget

LÆS OGSÅ: Droner, narko og Beach Boys: 7 dramaer du skal streame denne sommer

LÆS OGSÅ: Kim Blæsbjerg: "Hvis jeg en dag skulle gå i stå, er det vel, fordi jeg er færdig"

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide til København