Bryan Cranston: Kevin Spaceys karriere er færdig efter anklager om overgreb
Foto: Getty Images

Bryan Cranston: Kevin Spaceys karriere er færdig efter anklager om overgreb

“Han er en fænomenal skuespiller, men han er ikke en særligt god person,” siger ‘Breaking Bad’-skuespilleren i et nyt interview om de mange anklager mod Spacey.

Siden anklagerne mod ‘House of Cards’-skuespilleren Kevin Spacey om sexchikane og seksuelle overgreb kom frem i slutningen af oktober, har flere af hans kollegaer fra den amerikanske film- og tv-verden offentligt fordømt hans handlinger.

Senest i rækken har Bryan Cranston, som er bedst kendt for karakteren Walter White i ‘Breaking Bad’, taget afstand fra Spaceys påståede opførsel - og har samtidig sagt, at han mener, at Spaceys karriere er ovre.

I et interview med BBC Newsbeat fortæller Cranston, at han aldrig har selv har været vidne til sexchikane eller seksuelle overgreb, men at han var klar over, at det foregik i filmindustrien. Med særlig henvisning til Spacey siger han, at “han er en fænomenal skuespiller, men han er ikke en særligt god person. Hans karriere er ovre nu, tror jeg”.

I interviewet kommenterer Cranston også på de mange anklager om overgreb og chikane i Hollywood, som er dukket op i kølvandet på Harvey Weinstein-skandalen.

“Der er en sygdom blandt alle de mennesker, som misbruger deres magt, deres position eller deres status i enhver industri til at overmande nogen og tvinge dem til at gøre noget, de ikke har lyst til. Det er værre end frastødende. Det er næsten dyrisk,” siger han.

Kevin Spacey har været i voldsom modvind, siden skuespilleren Anthony Rapp fremlagde de første anklager om seksuelle tilnærmelser 30. oktober. Her fortalte Rapp, at Spacey forsøgte at forføre den dengang 14-årige skuespiller, da Spacey selv var 26. Spacey har tidligere undskyldt for episoden og sagt, at han ikke erindrer den.

Siden har flere andre personer trådt frem med anklager om aggressiv adfærd fra skuespillerens side - herunder en kvinde, som har sagt, at Spacey har seksuelt misbrugt hendes 18-årige søn forrige år.

Forinden skandalen havde Spacey netop færdiggjort optagelserne til den Ridley Scott-instruerede film ‘All the Money in the World’. Folkene bag filmen har dog i forbindelse med de mange anklager meldt ud, at Spacey vil blive klippet ud af filmen og blive erstattet af Christopher Plummer.

I interviewet med BBC fortæller Cranston, at han mener, at de mange anklager kan være med til at ændre filmindustrien til det bedre.

“Lyspunktet er, at vi ikke accepterer den form for opførsel, bare fordi det altid har været sådan.”

LÆS OGSÅ: Quentin Tarantino om Weinstein-skandalen: “Jeg vidste nok til at gøre mere, end jeg gjorde”

LÆS OGSÅ: 6 stærke kvinder i serier du bør streame