Claes Bang om hvorfor der nok ikke bliver nogen Bond
Foto: rex features

Claes Bang om hvorfor der nok ikke bliver nogen Bond

Claes Bang om Bond-spekulationer: ”Jeg kommer nok til at være for gammel”

Den danske skuespiller fortæller om at indspille ’The Square’ og om at blive sat i forbindelse med James Bond oven på Guldpalmen.

Om et par uger får Guldpalme-vinderen ’The Square’ amerikansk premiere på New York Film Festival. I den anledning har hovedrolleindehaver Claes Bang givet et interview til amerikansk GQ om, hvor på en gang krævende og fantastisk, det var at spille med i filmen.

Bang beskriver blandt andet arbejdet med filmen som euforiserende som ”et stof”.

”Det tager næsten altid en eller to timers frustration, inden man får scenens struktur på plads, men når du så har den, og du bygger den op derfra, er det som om du opbygger en magi – du kan fornemme det i rummet – og nu bliver alle opmærksomme, fordi de har den, fra kameramandens assistent til fotografen og instruktøren og lysmanden, og det bliver ved at bygge, og så har du bare lyst til at blive ved og ved,” siger Claes Bang til GQ.

Samtidig var det et arbejde, der satte ham under et stærkt følelsesmæssigt pres, idet instruktør Ruben Östlund er ganske kompromisløs i sin søgen efter den autentiske skuespilpræstation.

Blandt andet var der en scene i filmen, hvor Claes Bangs kurator afholder et pressemøde. Her havde Östlund, uden at have oplyst ham om det, placeret 40 rigtige journalister blandt 40 skuespillerjournalister og bedt dem fyre løs mod Bang med deres mest kritiske spørgsmål for at få ham hylet grundigt ud af den. Samtidig holdt instruktøren sig heller ikke selv tilbage.

”På et tidspunkt, sagde han noget, der var så ydmygende, at jeg tog ham med udenfor, hvor jeg sagde ”prøv at høre, du kan ikke sige den slags foran alle de her mennesker.” Og han ville ikke indrømme det indtil for tre uger siden, hvor han endelig fortalte, hvor meget han skammede sig.”

Efter at Bang har fået verdens opmærksomhed med ’The Square’s succes i Cannes, har flere foreslået, at Bang ville egne sig godt til at spille James Bond, skriver GQ og spørger den danske skuespiller, hvad han synes om den ide.

”Tjo, Daniel Craig har jo lige skrevet under på en film. Og selv om jeg synes, det er sjovt, at folk foreslår det, så er jeg nok for gammel efter det. Og jeg kan sagtens klare mig med meget mindre og være lykkelig,” svarer han.

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Film