Her er alle de film og serier, som du skal se i januar 2019
Foto: True Detective

Disse film og serier skal du se på HBO i januar

Nyt år – masser af streaming. True Detective vender tilbage med meget mere krimidrama, aliens koloniserer Roswell, New Mexico, og så er der historien om de atypiske Wall Street-børsmæglere, som fik hele aktiemarkedet til at ramle.

True Detective

Det vakte megen begejstring, da HBO annoncerede en ny sæson af den konfliktfyldte politiserie, som følger en række politifolk og deres opslidende arbejde med at opklare alvorlige forbrydelser rundt i USA. Mens første sæson var intet mindre end banebrydende indenfor genren, skuffede anden sæson med et diffust handlingsforløb uden nogen egentlig rød tråd. Nu får tredje sæson af den konfliktfyldte politiserie altså premiere, og håbet er, at den kan gøre op for alt det, som anden sæson manglede. En markaber forbrydelse i ’The Ozarks’ har udspillet sig henover flere årtier, og med tiden er det blevet til et mørkt mysterium, som det er op til efterforskeren Mayne Hays – spillet af Mahershala Ali – at opklare.
 
3. sæson har premiere d. 14. januar.

Crashing

Det er den sande historie om den kristne komiker Pete Holmes, som prøver at komme frem i New York ved hjælp af humor. Men markedet er hårdt og New York er stor, så det er bestemt ikke en let opgave, han har sat sig for – men hans faste tro på gud giver ham håb undervejs. Gennem de første to sæsoner af ’Crashing’ følger vi Pete Holmes’ vej mod succes, og i den kommende sæson kan vi se, hvordan hans anstrengelser endelig begynder at give udbytte. Nu er problemet bare, at succes skaber nye konflikter. Det hele bygger på Pete Holmes’ oplevelser som kristen komiker – og han spiller i øvrigt rollen som sig selv i serien.
 
3. sæson har premiere d. 21. januar.

Black Monday

Vi spoler tiden tilbage til mandag d. 19. oktober 1987, også kendt som ’Black Monday’. Det er dagen, hvor det værste krak på Wallstreet i historien finder sted, og midt i det hele står en gruppe af atypiske børsmæglere, som i virkeligheden er dem, der får det hele til at ramle. I dag er det over 30 år siden, den skæbnesvangre dag på Børsen fandt sted – og det er altså tilpas lang tid, til at vi godt må grine af, hvor galt det gik. Det mener skaberne bag komedieserien ’Black Monday’, og med Don Cheadle, Andrew Rannells og Regina Hall i hovedrollerne bliver det svært at komme igennem fortidens misere uden at more sig.
 
Premiere d. 21. januar

Roswell, New Nexico

At der skulle findes rumvæsener her på jorden, som lever iblandt os – og desuden ligner os – virker usandsynligt. Ikke desto mindre er det realiteten i serien ’Roswell, New York’, hvor tre alien-søskende er opvokset blandt os homosapiens. Var det ikke fordi, de alle tre havde mystiske superkræfter, kunne de nemt gå for at være mennesker, men da den ene af dem kommer til at afsløre sine overnaturlige evner, bliver det sværere for dem alle at skjule deres ophav. Serien er den moderne udgave af kultserien ’Roswell’ fra 1990’erne, men lad endelig ikke det skræmme dig væk. Rygtet siger, at den nye version skulle være bedre end originalen.
 
Premiere d. 16. januar.

Spies & Glistrup

Mogens Glistrup og Simon Spies var to af de farverigeste personligheder i dansk kulturliv, og til trods for deres store forskelligheder var de venner på en bizar, nærmest symbiotisk måde, hvor begge udnyttede hinanden til personlig gevinst. Begge var de kontroversielle skikkelser, som så stort på janteloven og de herskende normer, og i ’Spies & Glistrup’ får vi et – lettere karikeret –indblik i deres kulørte liv. Filmen er fiktion, men bygger langt hen ad vejen på den virkelige historie om de to og deres venskab.
 
Premiere d. 29. december

Kraftidioten

Nils er en from og vellidt mand i det norske lokalsamfund, som passer sig selv det meste af tiden. I den trivielle tilværelse kommer det derfor som et chok, da hans søn dør af en overdosis – og desuden befandt sig midt i et fællesskab af kriminelle venner. Nils indledende sorg og selvmordstanker erstattes efter en ustoppelig hævntørst, og inden længe er den fromme, norske arbejdsmand skiftet ud med en koldblodig morder, som udrenser alle narkohandlerne i de norske fjelde.  
 
Premiere d. 29. december

Nymphomaniac

Lars von Triers fire timer lange film om den midaldrende, selverklærede nymfoman, Joe, er et af hans helt klassiske værker, som deler vandene. Enten elsker du ’Nymphomaniac’, eller også hader du den. Om ikke andet er det et kunstværk, som du bør give en chance.
På en kold vinteraften finder ungkarlen Seligman en sønderslået kvinde i en gyde bag hans lejlighed, som han tager med hjem for at pleje. Han spørger ind til hendes liv, og frem kommer hendes fascinerende, seksuelle livshistorie.
 
Premiere d. 29. december

Se, hvad vi ellers skriver om: HBO, Serier og Streaming