Der er stor finale i House of Cards, ny film fra Coen-brødrene og så er der kært gensyn med Eminem. November er en glimrende måned på Netflix. Her er vores udvalgte, du bør tjekke ud.

House of Cards sæson 6

Successerien House of Cards har været i voldsomt stormvejr det seneste år. Kevin Spacey, der var seriens absolutte hovedperson, Frank Underwood, har været under anklage for seksuelle overgreb mod flere personer.

Det har ført til en fyring fra Netflix og indlæggelse på en afvænningsklinik for sexafhængighed. Netflix måtte derfor lægge planerne om og omskrive sæson 6. Sidst vi forlod serien, så vi Robin Wrights Claire Underwood bestride erhvervet som præsident for USA og lade sin mand i stikken. Det vil blive spændende at se, hvordan hun tackler dette embede, samt rollen som seriens bærende hovedrolle i sjette og sidste sæson af serien om det politiske magtspil i Washington DC.

Premiere d. 2. november

Narcos: Mexico

Indtil videre har den succesfulde Netflix-serie haft sit udgangspunkt i Pablo Escobar og de columbianske karteller. Men det giver god mening at rykke handlingen til Mexico, der i høj grad er centrum for den moderne narkohandel. I denne fjerde sæson er vi kommet til 1980’erne, og det er Guadalajara-kartellet, man følger. Det bliver det nok ikke mindre blodigt og brutalt af.

Premiere d. 16. november

Frontier sæson 3

Jason Momoa spiller rollen som pelsjægeren Declan Harp i 1800-tallet, hvilket er seriens absolutte hovedattraktion. Den har haltet noget undervejs og trods sin gode hovedperson og fine historiske rammer, har den haft svært ved at komme op på lignende serier som fx ’Taboo’. Men Netflix holder fast og forsøger nu med en tredje sæson, der dog kun er på seks afsnit. Forhåbentligt er tredje lykkens gang.

Premiere d. 23. november

The Ballad of Buster Scruggs

Det var egentlig meningen, at det skulle have været Coen-brødrenes første tv-serie. Men i stedet blev den klippet om til en film, der allerede haft premiere på Venedigs filmfestival, hvor den vandt prisen for bedste manuskript. Brødrene færdes hjemmevant i dette univers, de også har betrådt i film som ’True Grit’, og den har umiskendeligt deres særegne præg, som især ligger i humoren. Det kunne have været fedt at se dem folde sig ud i en længere serie (ikke mindst når man tænker på, hvor vellykket ’Fargo’ er blevet som serie). Men en film fra dem er nu også altid en velkommen tidlig julegave.

Premiere d. 16. november

Outlaw King

En sand David og Goliath historie, der udspiller sig i middelalderen. Vi følger Robert 1. af Skotland i hans kamp for Skotlands selvstændighed, hvor han fører en ydmyg gruppe frihedskæmpere an mod det undertrykkende England og deres massive hær.
Robert 1. bliver spillet af Chris Pine, der genforenes med instruktør David Mackenzie, som også instruerede Chris Pine i filmen ’Hell or High Water’. Det bliver spændende at se, om de kan ramme det samme niveau som deres tidligere film.

Premiere d. 9. november

8 Mile

Måske den mest kendte film om rapmusik kommer på Netflix denne måned. Det bliver nu muligt at gense den ikoniske film om Eminem og hans stjerneflugt. Den biografiske film om Slim Shady udspiller sig i datidens Detroit, hvor rapperen Jimmy ’B-Rappit’ kæmper en kamp for at slå igennem og få respekt fra det afroamerikanske miljø, der dominerer rapscenen i Detroit. Her følger vi hans op- og nedture, imens vi bliver serveret hits fra Eminems musikkatalog. Her er det værd at nævne den ikoniske ’Lose Yourself’, der vandt en Oscar for bedste sang i 2003.

Premiere d. 9. november

Ali G Indahouse

Vi fortsætter i det nostalgiske hjørne med Ali G Indahouse. Komediefilmen omhandler den fiktive bandeleder Ali G, der ufrivilligt bliver indblandet et i politisk spil om posten som premiereminister i England. Filmen er den første af de i alt tre film om Ali G. Det er den kendte komiker Sascha Baron Cohen, der også har stået bag den velkendte karakter Borat, som har skrevet filmen og spiller rollen som Ali G.

Premiere d. 9. november