Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

Er Slim Jesus den nye Eminem?

Er Slim Jesus den nye Eminem?

Det er svært ikke at tænke på Eminem, når man ser Slim Jesus’ blege, magre krop og hører hans nasalt aggressive stemme. Men hans stenede flow hører bedre hjemme på Chicagos drill rap-scene, blandt navne som den storhittende Chief Keef.
   
Lige nu diskuterer internettet livligt, om han er en arvtager til den ene eller den anden – og om han overhovedet har noget talent.

Bliv ven med os på Facebook

Slim Jesus, der med sit navn lægger sig tæt op ad onkel Eminems alter ego Slim Shady, var indtil for et par dage siden ganske ukendt. Men så linkede Lil Bibby, en ung drill-rapper med en stigende stjerne, til Slim Jesus’ video ’Drill Time’ på sin Twitter-profil.

Og det fik i løbet af et lille døgn afspilningstallet på Youtube til at stige fra få tusind til over en halv million.
 
Medierne, der altid er på udkig efter den næste komet, var hurtige til at opfange, at der var noget, der rumsterede omkring Slim Jesus, og de har i de sidste dages løb henholdsvis kaldt Slim Jesus for Eminems djævle-afkom eller bedt Chicagos hiphop-regent Chief Keef om at gøre plads.

Selv siger Slim Jesus til Complex, at den sidstnævnte er et idol, der har fået ham til at gå ind i drill rap, en rå subgenre med sløve beats og masser af vold og stoffer i tekstuniverset, som er blevet den socialt belastede Chicago-ungdoms varemærke. 

LÆS OGSÅ: Michael Jordans gigantiske Chicago-landsted til salg

Slim Jesus er ikke fra Chicago, men fra Ohio, og han har kun rappet i fire måneder. En del læsere på de mange sites, der nævner den unge rapper, forholder sig også temmelig skeptisk til debutantens evner eller mangel på samme. Som en skriver:

”Lader vi virkelig som om, det her er godt, eller er denne artikel tænkt som en satire, som jeg ikke lige fangede?”

Andre læsere bekymrer sig om, at Slim Jesus’ video – og raptekster – forherliger skydevåben. Men voldsfetichismen er jo ikke ligefrem nogen nyhed inden for hiphop.

Slim Jesus gør endda opmærksom på, at der kun er brugt attrapper i videoen, hvor mindreårige vifter med våben med lasersigte.

”Jeg blev nødt til at holde panserne fra videoen,” som Slim Jesus siger til Complex.

Og navnet?

Ja, det begyndte faktisk et lidt andet, men ikke mindre storladent sted. Swag Jesus blev han kaldt blandt venner, og efterhånden gled det over i hans nuværende kunstnernavn, som utvivlsomt har været god markedsføring og medvirkende til Eminem-sammenligningerne.“

Vi skiftede til Slim af åbenlyse årsager. Jeg er fandens tynd. Og så holdt jeg bare fast i det. Det havde en sindssyg chok-effekt. Navnet fungerede.”

Om Slim Jesus er rappens frelser, eller om hans internetliv er forbi næste uge, skal vi ikke kunne afgøre. Men  navnet – det holder.

LÆS OGSÅ: Eminems datter er blevet voksen - og smuk

LÆS OGSÅ: Kongen af Instagram lever et liv med våben, viagra og villige damer

LÆS OGSÅ: Kobe Bryant er endelig bedre end Michael Jordan

Se, hvad vi ellers skriver om: Musik og Bøger