Folkeklubben
Foto: Dennis Morton

Folkeklubben indtager K.B. Hallen

For otte år siden stiftede Kjartan Arngrim bandet Folkeklubben. 500 koncerter, to (snart tre) børn og fire albums senere er de klar til at indtage K.B. Hallen. Og de er klar til at fejle.

"Det kan gå helt galt,” siger Kjartan Arngrim og smiler.

Det, der kan gå helt galt, er Folkeklubbens koncert i K.B. Hallen på Frederiksberg den 21. marts. Kjartan Arngrim var med til at stifte Folkeklubben, og siden bandets første koncert for godt otte år siden har de turneret landet rundt med ’Fedterøv’, ’Torben Ulrich’ og flere andre hits på en ’never ending tour’, som Kjartan Arngrim kalder det. En turné, der foreløbigt kulminerer med koncerten i K.B. Hallen, som med sine 4.500 tilskuere bliver bandets største koncert i eget navn.

Historien om Folkeklubben handler mindre om koncerten og mere om det smil, der efterfølger Kjartan Arngrims bemærkning. Smilet bunder i en erfaring, som han og resten af bandet har gjort i løbet af de mange hundrede koncerter, de har spillet.

”I starten gik det meget på at spille perfekt. Men løbende finder man ud af, at der er et niveau over at spille perfekt. Og det er at være fuldstændigt til stede i musikken på en måde, så fejl bliver gaver, man kan gribe hen ad vejen.”

Derfor er det vigtigt for Kjartan Arngrim, at koncerten i K.B. Hallen godt må gå helt galt. De må godt lave fejl. Der er ikke nogen, de skal vinde over. Der er kun dem på scenen og publikum på gulvet, og hvis de skal vinde, skal de vinde sammen.

Det er derfor heller ikke tilfældigt, at et af Folkeklubbens største hits er opkaldt efter tennisspilleren Torben Ulrich, som gik til sin sport ud fra samme filosofi.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her