Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Euroman anmelder: Game of Thrones trækker fronterne op, men serien må ikke glemme sin kant

Foto: HBO

Euroman anmelder: Game of Thrones trækker fronterne op, men serien må ikke glemme sin kant

Den afsluttende sæson af Game of Thrones er skudt i gang. Det starter stille ud, men dejen er slået op, og det er nu tid til at forme bollerne.

SPOILERS!

Første afsnit af Game of Thrones afsluttende sæson lægger op til et brag af en kamp, men starter i sig selv langsomt ud. 

Fronterne er trukket op, og de er delt i tre. Det drejer sig om Cersei Lannister i spidsen for Lannisterhæren, The Iron Fleet og The Golden Company. Derudover har vi selvfølgelig Jon Snow og Daenarys Targeryen med en alliance af Dothraki, Nordens mange huse, Unsullied, Free Folk, Night's Watch, The Three Eyed Raven og to drager. Og sidst, men helt bestemt ikke mindst, The Night King med en hær af levende døde og én drage. 

Første afsnit giver dog ingen reel action. Ingen sværd trækkes - endnu. Men det gør måske ikke noget, for resten af sæsonen ser ud til at blive spækket med spænding. Blandt andet fordi, at mange af de løse ender fra sæson syv blev taget hurtigt op i første afsnit.

Jon Snows reaktion på at finde ud af, at han er Aegon Targaryen, viste endnu engang, at hans rolle som den hæderlige, loyale nordboer måske snart skal udfordres. Vi vil gerne se, at Game of Thrones vender tilbage til sine rødder, hvor alting ikke er så Hollywood-sukkersødt, og hovedpersonerne handler mod forventningerne. Det, som har skabt serien kæmpe succes, er, at de ikke har ladet heltene vinde, bare fordi de er helte.

Heldigvis er der er masser af tid til, at netop det kan ske. I dette første afsnit kan man se Nordens mange huse, der er ved at splittes på grund af  deres nye mange gæster. Men endnu mere vigtigt, Sam Tarly har fået at vide, at Daenarys Targaryen henrettede hans far og hans bror, og han går straks til Jon Snow og spørger ham, om han vidste det:

”Ville du gøre det samme? Du er den rigtige konge af de syv forbandede kongeriger!”

En kommentar, der med tiden kan skabe splid mellem Jon Snow og Daenarys Targeryen.  

Dragernes ankomst til Winterfell får vendt en hel de hoveder, men alligevel skal der åbenbart mere til at imponere en nordboer. Der bliver nemlig ikke snakket meget om dragerne, udover når Jon Snow og Tyrion Lannister på diplomatisk vis forsøger at vinde Nordens loyalitet ved at fortælle dem, at de altså har taget en rimelig habil hær med til kampen mod de levende døde.

Det bliver ikke nemt at genvinde Nordens hjerter for vores folkekære hovedperson Jon Snow, der vidst også er kommet lidt for nemt gennem de seneste sæsoner (på trods af han både at blevet slået ihjel og i bidende kulde har bekriget Night King på en ø nord for muren). 

Nordboerne er mildest talt vrede over, at han har abdiceret sin trone i norden til fordel for at blive en lord under Daenarys Targaryen. Derfor skal de nu genvinde deres tillid. Men Night King og hans hær er jo ankommet til Norden, og mon ikke, at et lille gensyn med den gigantiske hær af levende døde, vil få de stædige nordboere til at komme på bedre tanker.

Der kan ikke gå lang tid, før slaget skal stå. For Night King har allerede angrebet Last Hearth i Norden og er nu meget tæt på Winterfell. Han sender også en advarsel til nordboerne, da han spidder Lord Umber på en væg og laver det karakteristiske spiralsymbol bag ham, som vi endnu ikke kender betydningen bag. Skarpe fans har dog været ude og pointere, at da Berric Dondarion brænder symbolet, ligner det Targaryens hussymbol. Måske et hint til, hvem der nu skal dø? Og ja, det er på tide, at én af dem dør.

Det er altså på tide, at Game of Thrones dræber sine darlings. Vi er simpelthen nødt til at se enten Jon Snow, Tyrion Lannister eller Daenarys Targaryen tabe – eller måske endda dø. I sæson efter sæson kommer de i nogle af seriens værste kattepiner, men formår på bedste Hollywood-manér at sno sig ud af problemerne i sidste øjeblik. Lidt for nemt.

Som da Jon Snow nord for muren falder gennem isen, og afsnittet sluttede med en cliffhanger, der rent faktisk lagde op til, at han skulle dø – indtil næste afsnit begynder og han bare kravler op af vandet uden yderligere problemer. Eller som da de sender en ravn fra samme sted til Daenarys Targaryen, hvilket turboravnen lige gjorde på et par timer, på trods af at den skulle flyve over et helt kontinent. Eller som i kampen mod Jaime Lannister, eller da de levende døde angreb Free Folk, eller… Og så videre, og så videre.

Det kan godt være, at de har mistet en drage, og det kan godt være, at de på nuværende tidspunkt ikke er så godt stillet for en lykkelig slutning, men for at Game of Thrones skal frelse sig selv, skal slutningen netop ikke være forudsigelig. Det hører ikke serien til. 

Lige nu fylder frygten for, at der inden længe kommer et Ringenes Herre-agtigt slag, hvor alle pludselig samler sig på trods af deres uenigheder for at bekæmpe det onde. Afsnittet handlede netop om genforening af gamle venner og fjender. Og selvom det selvfølgelig ville være rart at se vores elskede hovedpersoner have det godt, er det bare ikke af den grund, man ser Game of Thrones. Men der er masser af tid til at ændre historiens begivenheder, og baseret på første afsnit alene, er der intet, der er sikkert.