Gordon Ramsay er kendt verden over for sine kreative tilsvininger for åben skærm i tv-programmerne Gordon Ramsay’s Kitchen Nightmares og Hell’s Kitchen. Og nu udvider den højtråbende stjernekok sin tv-portefølje med dokumentarserien “Gordon on Cocaine”, skriver Deadline. 

Selvom titlen nok vil give de fleste dårlige fornemmelser, er formålet med den nye serie sobert nok. England, som Ramsay selv stammer fra, har Europas største forbrug af kokain, og i restaurantbranchen har Ramsay selv oplevet, at flere venner og kollegaer har ødelagt deres karrierer på grund af et misbrug af stoffet - hvilket blandt andet førte til en af hans nære venners død ved en overdosis i 2003.

At have stoffet så tæt inde på livet har derfor fået kokken til at ville udforske stoffernes verden og den skade, de har gjort.

“Jeg har ønsket at forstå kokainens verden, siden jeg mistede en af mine kokke på min hovedrestaurant i Chelsea, og jeg ville forstå hvorfor det er blevet en epidemi, ikke bare globalt, men specifikt i den kulinariske verden,” siger han i et interview med Deadline.

I den to afsnit lange serie rejser Ramsay til Syd- og Centralamerika, hvor han overværer den ulovlige produktion af stoffet, møder smuglere og oplever ‘the war on drugs’ på tæt hold ved at tilslutte sig en colombiansk anti-stof-enhed. 

Tilbage i England tager Ramsay med politiet ud for at anholde en dealer, kurerer og kokainpåvirkede bilister, og de mange oplevelser har tilsyneladende gjort et stort indtryk på den rapkæftede kok.

“At forstå og se hvordan det bliver produceret, transporteret og distribueret, misbrugt og forebygget har været en øjenåbner i forhold til kokainens mørke side, som der ikke bliver talt om, og det har vist mig, at det langt fra er glamourøst og uskadeligt. Dokumentarserien er barsk og chokerende, men vigtigst af alt er den en øjenåbner, forhåbentlig også for alle i vores industri,” siger han.

LÆS OGSÅ: Musikalitet for milliarder: Max Martin er en af Sveriges rigeste mænd

LÆS OGSÅ: På tour med Suspekt: "Vi fester hen over dem og råber og skriger og drikker og gør alt det modsatte af at sidde og stene i et dybt hul"

LÆS OGSÅ: 19 ikoniske tv-serier du skal se