Præsenteret af Mofibo - lydbøger

Præsenteret af Mofibo - lydbøger

Guide: 10 (lyd)bøger, der går bag om, nuancerer og hæver tidens allermest populære film og tv-serier

Få gratis adgang til alle de populære lydbøger på Mofibo og find din særlige rabatkode i artiklen:

Det er blevet sagt, at den eneste, der kan sige om filmen eller bogen var bedst, er den ged, der har ædt begge dele. Forrest Gump er dog umiddelbart det eneste tilfælde, hvor filmen er væsentlig bedre end bogen. I langt de fleste tilfælde kan bøgerne levere en bedre, mere nuanceret og detaljeret historie end den man ser på skærmen.

Vor tids allerstørste film og seriesucceser er som oftest skabt på baggrund af skønlitteræreværker, der altid vil bidrage med langt flere lag og nuancer end filmen eller serien kan.

Du har muligvis set de første seks sæsoner af Game of Thrones seks gange, men sidder du først over for ham eller hende, der har læst (eller lyttet) til George R.R. Martins mesterværker, så vil du hurtigt falde igennem som GOT-ekspert. Sammen med lydbogstjenesten Mofibo har vi her dykket ned i den skønlitteratur, der ligger til grund for nogle af vor tids allerstørste film og tv-serier.

Fælles for dem alle er, at du kan finde dem som lydbøger på Mofibo. Benyt rabatkoden EUROMAN på mofibo.dk inden den 30. september 2017 og få 30 dage helt gratis. Gælder kun nyoprettelser.

Foto: Mofibo

A Game of Thrones

Det er oplagt at tage fat i første bind af George R.R. Martins serie ‘A Song of Ice and Fire’, der tager 33 timer. Det har de dækket på 10 timer i tv-serien, så bogen har et væld af detaljer og plots, som der ikke var plads til i tv-serien. Er du Game of Thrones-fan skylder du faktisk dig selv at lytte til bøgerne. Det er den engelske skuespiller Roy Dotrice, som du måske husker som Leopold Mozart, faderen i Amadeus-filmen, der mere opfører end indlæser - og det gør han imponerende flot og han gør alle de mange karakterer genkendelige.

Foto: Mofibo

Snemanden

De første trailere til Snemanden er kommet, men du kan sagtens nå at lytte til den inden. Valget af Michael Fassbender til at spille Harry Hole er lovende, men der skal altså noget til at fylde Hr. Holes Dr. Martens ud. Snemanden er noget af det ypperste indenfor Nordic Noir-krimibølgen og Nesbø har tjek på både plot og actionscener. Og han er ond ved sine personer.

 

Foto: Mofibo

Tjenerindens fortælling

Bogen bag The Handmaid's Tale-serien har efterhånden mere end 30 år bag sig, men den er stadig sørgelig aktuel. Det er en isende, dystopisk vision om den fremtid, der kunne ligge alt for tæt på. Det er historien om en kvindes umenneskelige oplevelser i et klaustrofobisk og undertrykkende regime. Forvent ikke et actionbrag, men en iskold historie, der kryber under huden på dig.

Foto: Mofibo

Harry Potter

Der er gode grunde til at høre Harry Potter, selvom man ikke længere kører på børnebillet: Du har jo alligevel set filmene, og bøgerne er i dette tilfælde overlegne i forhold til. De er suverænt indlæst, på dansk af Jesper Christensen i topform og på engelsk af Stephen Fry i absolut verdensklasse. J.K. Rowlings er en plotmester og fortællingernes handlingstråde indfanger dig og holder dig fast. Derudover er der jo ingen, der kan se, at du hører ”børnebøger”, når du gør det via Mofibo i din lomme.

Selvom intentionerne er gode, bliver det måske højest til 5 minutter, lige inden man skal sove. Det er her lydbogen er din ven! Med Mofibo er din lydbog aldrig længere væk end din telefon - og hånden på hjertet, det er sjældent særlig langt.. Du kan lytte i en masse situationer, hvor du bestemt ikke kan trække en bog frem og det er en helt ny måde at opleve historier på. Hvis du er helt ny med lydbøger, så skal du lige i gang.

Dine ører skal lære at læse og du skal koncentrere dig i starten, men man bliver hurtigt bedre, og også mere og mere hooked, så efterhånden kan man høre lydbøger hvor som helst.

Med rabatkoden EUROMAN får du lige nu 30 dages gratis underholdning på mofibo.dk.

 

Foto: Mofibo

American Gods

Ligesom indspilningen af tv-serien American Gods har et kæmpebudget, så er der heller ikke sparet på noget i lydbogsudgaven. Det er full cast, hvor de forskellige stemmer indtales af forskellige skuespillere og det er fremragende udført. ’American Gods’ er ikke som noget du nogensinde før, har lyttet til. Det er en vild historie, hvor man ligesom hovedpersonen Shadow ryger på det vildeste eventyr uden helt at vide, om der er nogen, der er ved at tage røven på en.

Foto: Mofibo

Ringenes Herre

Fantastisk og uforglemmelig filmatisering af Peter Jackson. Man kunne mærke hans store respekt og kærlighed til bøgerne. Men bøgerne er stadig bedre end filmene og Tolkiens sans for detaljer både inden for væsner, sprog og kulturer gør, at Ringenes herre er en serie, man kan vende tilbage til igen og igen, så med Mofibo på farten kan du altid tage et smut til Middle-Earth.

Foto: Mofibo

Dark Tower

Danske Nikolaj Arcel, der blandt andet stod bag de første Afdeling Q-film har instrueret The Dark Tower, filmatiseringen af Stephen Kings murstensserie af samme navn, der får præmiere til august. Hele Kings serie ligger på Mofibo og selv om vi krydser fingre for Arcels filmudgave, så kan den på ingen måder få alle de fantastiske detaljer med, der har gjort, at The Dark Tower af mange King-fans regnes for hans hovedværk.

Foto: Mofibo

Philip K. Dicks filmatiserede historier

Philip K. Dick skrev I 50’erne en række noveller, hvor en stor del er blevet til blockbustere gennem de seneste 30 år. For at nævne nogle få, så er Minority Report, Total Recall og Blade Runner alle baserede på Dicks noveller, og fællesnævneren er et dystert fremtidssyn med paranoia og overvågning. Novellerne ligger samlet på Mofibo og er fremragende lytning.

Foto: Mofibo

Kvinden i buret - Afdeling Q

Ikke et ondt ord om hverken Nikolaj Lie Kaas som Carl Mørck eller Fares Fares som Assad, men de er begge langt mere nuancerede karakterer i bogen. Jussi Adler-Olsen mestrer karaktertegningerne og plottet har flere drejninger og overraskelser end i filmen. Hele Afdeling Q-serien ligger på Mofibo og de er alle fremragende indlæst af Gihta Lehrmann.

Foto: Mofibo

Da Vinci Mysteriet

Tom Hanks gør det godt som Robert Langdon, men hele det store konspiratoriske, kode- og symbolfyldte mysterium, som bogen gemmer, kommer ikke med i filmen. Dan Brown har læst sine lektier og han formår at servere en hæsblæsende questthriller, hvor man efterfølgende faktisk føler sig både topunderholdt og klogere.

Foruden de filmatiserede bøger ligger der selvfølgelig også en masse andet underholdning på Mofibo blandt de 40.000 e-bøger og lydbøger.

Tag rabakoden EUROMAN i brug på mofibo.dk inden den 30. september 2017 og få 30 dage gratis. Gælder kun nyoprettelser.