Madrid, Milano, München, Barcelona, Liverpool og Amsterdam.

6 byer, der igennem tiden har kunnet sætte flest Champions League/European League trofæer på klubhylden. I løbet af de sidste år er det dog især Madrid og Barcelona, der har hejst trofæet til den velkendte Champions League-hymne.

Men hvad hvis mesterskabet havde gjaldt storbyferien? Det har vi med hjælp fra Goal – Danmarks mest seriøse fodboldmagasin – undersøgt. For hvis ikke byerne kunne købe sig til de bedste spillere i verden men måtte klare sig med den sightseeing, de restauranter, museums og barer som udgør byen, hvem ville så egentlig stå tilbage som årets vinder af Champions League i storbyferie.

Følg slaget her:

Liverpool Vs. Milano
En kamp der traditionen tro kan gå begge veje. I dagens kamp spiller Liverpool sikkert ud med deres måske stærkeste kort: The Beatles. En oplagt offensiv fra englænderne, for når man er i Liverpool, er verdens største Beatles-udstilling et must. Et flot angreb men dog ikke originalt nok i opfindsomhed til et mål.

Milano er måske heller ikke videre originale, da de nu skubber deres museums frem banen. Her kan I opleve de store italienske kunstnere – fra Modigliani til Matisse (og du aner ikke hvem de er, så her er heller intet mål). Til gengæld sætter Milano et flot angreb i gang med deres mange smalle og charmerende gader. Og med San Siro – deres stadium, som huser både Milan og Inter - får de faktisk prikket den i mål.

Liverpool svarer dog hurtigt igen med et powerplay af en række natklubber og pubber, der fordeler sig over det meste af byen. Skål!

Og mål!

Det giver englænderne blod på tanden, og de forsætter med en flot havnefront, inden sejren cementeres med en levende musikscene. Det kunne være gået begge veje, men Liverpool går fra banen som vinderne i dag.

Liverpool vinder 2- 1 over Milano.

Bayern München Vs. Barcelona
München har et dødsensfarligt angreb i form af deres Oktoberfest, og generelt byder byen på en masse god øl. Et sikkert mål. Men Barcelona spiller sig med vanligt raffinement tilbage i kampen. Den baskiske tapas og den gode spanske vin, der kan indtages på de mange fortovscaféer, kan sagtens hamle op med tyskernes øl, og der reduceres derfor hurtigt til 1-1.

Anden halvleg er selvsagt præget af tømmermænd. I München kan disse slentres af i byens mange parker, hvor slottene troner op mod den bayerske himmel. Spisemarkedet Viltualiemarked er også oplagt, men det er altså ikke nok til en scoring.

Det er Barcelonas strande og afkølende middelhav til gengæld. Der er scoret til 2-1 i spaniernes favør. Og så kan Barcelona altså sagtens hamle op med den bayerske arkitektur og historie. Güell Park, Antoni Gaudis smukke park på toppen af byen, er oplagt efter en tur på stranden, ligesom Gaudis Sagrada Familia om nogen er en kirke, der troner op mod himlen. Sikker kasse.

Barcelona går videre med en sejr på 3 – 1 over München

Amsterdam Vs. Madrid
Amsterdam taktik er klassisk: her er museums en masse. Det er fint nok, men målet tilfalder først hollænderne, da de kombinerer sig igennem med hyggelige Christianshavner-kanaler, hippe caféer og en generelt afslappede stemning, der muligvis kan skyldes flere ting...

Men Madrid kan sagtens lege med, når det gælder museums. Nonchalant tryller de den gyldne kunstmuseums-triangel frem. Byen har nogle af de bedste museums i Europa. Der scores, og med byens mange parker, blå himmel og sol kommer de faktisk også foran. 2-1 til Madrid. Og nu har madrilenerne momentum. De scorer et flot spansk mål i form af byens mange spændende kvarterer. Tri-ball er fx et mekka af designerbutikker, kunstgallerier, trendy barer og virkelig gode spisesteder.

Amsterdam forsøger sig nu med en lang bold frem i feltet: deres brune caféer. Her kan du på lovlig vis dyrke din indre Christianit, men det kan også fra tid til anden ende i et regulært selvmål, hvis man ikke er vant til den slags spil.

Madrid går videre med en 3 - 1 sejr.

Barcelona Vs. Liverpool vs. Madrid
Liverpool ved godt, at de er ’underdogs her. Strategien er derfor klar: en hurtig offensiv, hvor de spiller Albert Dock frem på banen, deres berømte havnefront og byen mest besøgte turistattraktion. Det er dog ikke nok til et mål mod de spanske storbyer, hvorfor englænderne nu forsøger sig med Tate Gallery og Meyerside Maritime Museums indover.

Men at spille museumskortet svarer lidt til at ville udmanøvre Barcelona i tiki-taka og Madrid i velfriserede frisure. Angrebet resulterer derfor i en hurtig omstilling, og spanierne scorer hurtigt med deres verdensklasse museum. Hurtigt udbygges føringen i form af spansk shopping, natteliv, strand og restauranter.

Englænderne er spillet ud, og vi står nu med en ægte El Classico.

Madrid Vs. Barcelona
Begge byer har smukke parker, fede byområder, museums og shopping. Men Barcelona har altså stranden, og det scorer de altså et mål på her. Madrid udligner dog med hovedstadens autenticitet. 1- 1. Og så har Madrid også et langt bedre natteliv. Der scores! 2- 1 til Madrid. Og kort efter er den gal igen i Barcelonas forsvar. De har for mange turister, og de går mere i vejen for hinanden end hvad godt er. Madrid har scorer igen og slår Barcelona 3-1 i storbyferie, alt imens Madrid sikrer sig dette års titel som Champions League mestrer i storbyferie.

Flipp - et digitalt magasinabonnement

Med Flipp får du alle dine favoritmagasiner i én app. Vi snakker kvali-magasiner som Euroman, Goal, Gastro og mange flere til kun 99 kr. per måned.

Og så er den første måned endda gratis. Dét en kasse!

Læs mere om Flipp her.