Andreas Mogensen uden rumdragt, fotograferet af Petra Kleis

Højere, vildere: Euroman fulgte Andreas Mogensen til astronauteksamen

Astronauten, der har været længere væk end nogen andre danskere, er sulten efter større eventyr. I det nye Euroman kan du læse, om han har, hvad der skal til.

”Jeg ser det ikke sådan, at jeg er færdig, fordi jeg har været af sted en gang. Tværtimod,” siger Andreas Mogensen.

Astronauten, der tog en tur ud i universet og tilbage igen, blev den mest googlede dansker i 2015 og hædret med Den Kongelige Belønningsmedalje som den første dansker i 23 år.

Men rejsen er kun lige begyndt, hvis du spørger Andreas Mogensen. Og det gjorde vi, da vi besøgte ham i European Astronaut Centre uden for Køln.

Til daglig arbejder Mogensen i Houston, Texas, hvor han er repræsentant for det europæiske rumagentur hos NASA.

Men for nogle dage var han tilbage i Europa til en slags årlig astronauteksamen, en helbredsvurdering, der skal vise, om en astronaut stadig er i form til stadig at blive sendt afsted på missioner.

For det er uden nogen omsvøb Andreas Mogensens ambition: inden for de kommende år at komme afsted på en længere rumrejse, måske af et halvt eller et helt års varighed.

I det nye Euroman, der er i handelen fra på torsdag, kan du læse, hvor god den danske astronauts fysiske og mentale form er.

Foto: Petra Kleis

I samme blad kan du læse fortællingen om det tilsyneladende fortabte børnehjemsbarn Dennis Ceylan, der mod alle odds blev Danmarks største boksehåb.

”Boksning er det eneste, nogen nogensinde har lært mig. Det er det eneste, jeg kan,” siger Dennis Ceylan.

Desuden kan du møde fotografen Jan Grarup, der fortæller om at ofre kærligheden for arbejdet og tillægge sig et for stort stof- og alkoholindtag for at håndtere frygten i en krigszone, og du kan møde urmager Jørgen Krognos, der fortæller, hvordan hans fag højst overraskende – ikke mindst for ham selv – kom på mode igen.

Og lidt til ganen: Det nye nummer af Euroman giver dig også opskriften på alle tiders mest knasende lækre kartoffelpizza. Med bøffelmozzarella.

LÆS OGSÅ: Nøgne damer tilbage på forsiden af Playboy

LÆS OGSÅ: Dansk Taboo-instruktør om at arbejde med Tom Hardy: Jeg vidste, at hvis vi ikke kom overens, var det mig, der røg af karrusellen

LÆS OGSÅ: Sådan føles det at blive omskåret - to gange