Bob Dylans 'Blood on the Tracks' skal filmatiseres
Foto: Getty

Instruktøren bag ‘Call Me By Your Name’ filmatiserer Bob Dylan-album

Det er det succesfulde album ’Blood on the Tracks’, som nu bliver til en spillefilm instrueret af Luca Guadagnino.

Film baseres ofte på bøger, men det høres i sjældnere grad, at en musikers sange bliver grundlaget for en filmatisering. Det er imidlertid det, som Bob Dylans 51 minutter lange album ’Blood on the Tracks’ fra 1975 nu bliver. Det fortæller Luca Guadagnino, til New Yorker i et større interview. Den italienske filminstruktør slog for alvor igennem sidste år med sin succesfilm ’Call Me By Your Name’ om to unge mænd, som forelsker sig på en sommerferie i Italien, og lige nu kører hans 2018-remake af den italienske gyserklassiker ’Suspiria’ i biografen.
 
Selvom filmatiseringen af Bob Dylans ’Blood on the Tracks’ ikke umiddelbart synes at trække tråde til Italien, har Luca Guadagnino takket ja til at skabe en filmisk version af albummet i fællesskab med manuskriptforfatteren Richard LaGravenese.
 
’Blood on the tracks’ anses af mange som et af Dylans bedste. Det handler om den britiske musikers privatliv og de ægteskabelige problemer mellem ham og hans daværende kone, Sara Dylan, som han blev skilt fra i 1977. Albummets centrale temaer og konflikter kommer til at danne grundlag for filmen, som finder sted i 70’erne.
 
”Vi dramatiserer det, der sker, når du lader din passion tage over,” fortæller Richard LaGravernese til New Yorker.
 
Det vides endnu ikke, om det bliver en almindelig spillefilm, en musical eller noget helt tredje, ligesom det er ukendt, hvornår filmen rammer biograferne.

Se, hvad vi ellers skriver om: Film