Alene tanken om at skulle dele fotos fra sine tidlige ungdomsår med omverdenen kan få de fleste til at krympe. Ikke desto mindre deler tv-stjerner, skuespillere og komikere lige nu i stor stil på Twitter mere eller mindre heldige portrætter fra deres teenageår, som hidtil har været forvist til deres familiers fotoalbums - og det er alt sammen i en god sags tjeneste, skriver Esquire.

Det hele startede med en udsendelse af det amerikanske talkshow ‘The Late Show’, hvor værten Stephen Colbert og aftenens gæst, skuespilleren Nick Kroll, viste deres egne akavede teenage-portrætter frem og opfordrede andre kendisser til at gøre det samme. Og selvom det i sig selv er en god idé, er der også en større mening bag de kiksede billeder. For hver kendis, der poster et billede, lovede Colbert nemlig i udsendelsen at give en donation til ofrene for orkanen Harvey i Puerto Rico med indtægterne fra sin ‘is-fond’, som er en velgørende organisation, der donerer penge gennem salget af Ben & Jerry’s-isen AmeriCone Dream.

“Jeg vil have jer kendisser til at tage jer sammen og tweete de fotos. Jeg vil se jeres grydehår, jeg vil se ‘brace faces’ og en konstellation af akne henover din t-zone,” sagde Stephen Colbert i udsendelsen.

Og man må sige, at stjernerne tog sig sammen. Siden har Twitter nemlig floreret med akavede fotos, der er dateret før kendisserne blev kendte - og de viser, at selv de tjekkede kendte også startede ud som akavede, pubertetsramte teenagere. Se selv et udvalg af #PuberMe-billederne herunder.

Vi begynder med billedet, der startede det hele - nemlig en 13-årig version af Stephen Colbert selv.

En anden talkshow-vært lod heller ikke chancen passere for at dyrke lidt selvironi. Her er det John Oliver fra 'Last Week Tonight'.

Talkshow-værten James Corden fra 'The Late Show', som desuden er kendt fra sine 'carpool karaoke'-videoer på YouTube, har også bidraget til den alternative indsamling.   

'Superman Returns'-skuespilleren Brandon Routh er et levende bevis på, at man kan gå fra en uheldig frisure til en hovedrolle som superhelt.

Lena Heady, der spiller rollen som Cersei Lannister i gigant-serien 'Game of Thrones', er også hoppet med på velgørenhedsbølgen.

'Jackass'-stjernen Steve-O rockede som teenager denne 80'er-friske frisure.

Skuespilleren Joseph Gordon-Levitt, der er kendt fra filmene 'Inception' og 'The Dark Knight Rises', har også delt sit fantastiske ungdoms-foto på Twitter.