Kendrick Lamar forbyder mobiltelefoner og fotografer til koncerter

Kendrick Lamar forbyder mobiltelefoner og fotografer til koncerter

Skal du til koncert på Amager med den Grammyvindende artist til marts, må du lade elektronikken blive derhjemme.

Alle store kunstnere drømmer om de aftener, hvor tilskuerne er nærværende, og alt går op i en højere enhed mellem artisten og publikummerne. Men de aftener er der blevet færre af, efter mobiltelefonen har erstattet engangslighteren til de rolige numre, og grumsede hoppevideoer med dårlig lyd har erstattet indlevelsen i nuet.

I hvert fald, hvis man spørger Kendrick Lamar. Til alle hans koncerter har det været forbudt at hive elektronikken frem for at forevige festen til numre som ’Humble’ og ’DNA’. Har man skaffet billetter til koncerten i Royal Arena til marts, bliver det altså med et mobilforbud.

Han er ikke den eneste superstjerne, der har vist fjendtlighed overfor det faldende engagement til koncerterne, som tæller alt fra klassiske musikere og Alicias Keys til Gun’s and Roses.

”Folk kan ikke klappe mere, fordi de har en fucking sms-ting i deres fucking hånd og sikkert en drink i den anden,” udtalte en arrig Jack White til Rolling Stones allerede i 2014.

Men selvom intentionerne er prisværdige, er der noget, der tyder på, at det ikke alene er for den gode stemnings skyld. Også professionelle fotografer er blevet bandlyst til europaturneen, medmindre man har en specialaftale. Ifølge The Guardian er det en måde at beskytte rapperens ophavsret og brand, fordi det i stigende grad er gennem udsolgte koncerter, at kunsterne tjener deres penge.