Hay-skolen ligger i et af de gamle arbejderkvarterer i Sydhavnen i København, og blandt de mange unger med rødder i mindst 13 forskellige nationer verden over møder jeg skolelederen Mahmut Korkmaz. Han er en smilende mand, der viser sig at have læst Euroman på fast basis i mere end 15 år. Lige siden dengang han spillede fodbold på et rimeligt niveau, men så småt begyndte at interessere sig for andre af livets mange tilbud – som fx biler.

”Jeg begynder altid med at læse Euromans auto-cv. Christian Grau (Euromans motorredaktør, red.) skriver sjovt og spændende, og jeg kan altid sammenligne med mine egne bilvalg. Det har jeg meget sjov med,” siger han.

Blade og magasiner har beydet meget for Mahmut Korkmaz, der som ung var stor fan af Marvel-universet.

”Som 18-årig faldt jeg over et tilbud på Euroman med en Issey Miyake-parfume som ekstragave. Jeg må indrømme, at det var parfumen, jeg ville have. Det endte dog med, at jeg gav parfumen til en ven, og jeg har så læst Euroman lige siden. Jeg læste det især i toget, da jeg studerede på Odense Seminarium, men tog til København i weekenderne.”

Hvad blev du fanget ind af?

”Min mor læste Alt for Damerne, og jeg havde den opfattelse, at Euroman ville være det samme. Men især de længere artikler tiltalte mig på en helt anden måde. Jeg følte, at jeg blev ældre og lidt klogere, når I gik i dybden med nogle menneskers skæbner og tanker. Jeg synes stadig, at jeg lærer noget hver måned og får noget at reflektere over, fordi I er mere grundige, end hvad jeg ellers ser i medierne. Mine favoritter det seneste års tid var jeres portræt af Donald Trump (januar 2018, red.) og interviewet med politichefen i ubådssagen (april 2018, red.). Jeg nægter at tro, at andre medier kunne have lavet det samme. Det var meget anderledes og tankevækkende.”

Euroman Mahmut Korkmaz_0279.jpg

Hvor læser du magasinet i dag?

”Nu forbinder jeg ofte artiklerne med det at være ude at rejse. Jeg læste fx jeres interview med Mandrilaftalen (november 2018, red.) under en ferie i Frankrig, og når jeg ser forsiden derhjemme, tænker jeg på vores dejlige ferie. Jeg gemmer mine magasiner, og det aktuelle ligger altid klar i vindueskarmen ved min lænestol, så jeg kan gribe fat i det, når ungerne leger selv og giver mig lidt ro. Det bliver slidt i løbet af måneden. Også fordi min kone læser det. Det vil hun hellere end at læse dameblade. Derefter lægger jeg magasinet over på et tv-bord, hvor jeg af og til bladrer i det, og til sidst kommer det ud til de andre i skuret.”

Bruger du vores modeindhold?

”Ja, modeserierne og grooming giver mig inspiration og hjælper mig til at holde mig pæn i tøjet, for jeg skal i mange sammenhænge repræsentere skolen over for gæster og samarbejdspartnere. Jeg bruger det som en tjekliste. Jeg kopierer ikke stilen, men får idéer til, hvordan man kan sammensætte sin stil.”

Kan vi gøre det endnu mere brugbart for dig?

”Jeg savner flere modetips fra Frederik (moderedaktør Frederik Lentz Andersen, red.). Hans guide til, hvordan vi skal binde halstørklædet, var fantastisk (januar 2019, red.), og jeg har fulgt hans råd lige siden. Det kunne virkelig være godt med mere af den slags.”

Savner du andet?

”Hvis jeg kunne bestemme, skulle I bringe mere indhold om bøger – både anbefalinger og anmeldelser. Jeg har altid gang i en bog, men ikke når Euroman udkommer. Så prioriterer jeg det over bøgerne. Og så kan jeg godt lide overraskelser, fx kendte jeg ikke til Peter Sommer, men efter at have læst om ham hos jer, begyndte jeg at lytte efter, når jeg hørte ham i radioen, og det er virkelig god musik. På den måde forbinder jeg det, jeg læser i Euroman, med hverdagen.”

Hvad betyder Euroman for dig i dag?

”Jeg føler, jeg er med i et fællesskab. Når jeg ser Euroman på hylden i Føtex, tænker jeg ’det er mit blad’.”

Læsermøde

Hver måned taler vi med en læser af Euroman. Hvilken nytteværdi giver magasinet ham? Hvad kunne han godt tænke sig, vi gjorde anderledes? Hvorfor køber han overhovedet det forfængelige bras? Vi vil gerne lære af jer, så vi kan forblive relevante for den moderne mand.

Er du den næste, vi taler med? Skriv en mail til chefredaktør Karl Erik Stougaard på
kes@euroman.dk.