Liam Neeson i bizarre erindringer: Ville dræbe en sort person
Foto: Doane Gregory.

Liam Neeson i bizarre erindringer: Ville dræbe en sort person

Liam Neeson er på pressetur i forbindelse med sin nye film ’Cold Pursuit’, hvor han endnu en gang spiller en hævntørstig far. Og besættelsen af desperat hævntørst er ikke en ukendt følelse for den nordirske skuespiller.

”Jeg gik op og ned i områder med en cosh (et slagvåben af træ, red.) med håbet om, at nogen ville nærme sig mig. Jeg er flov over at fortælle det…”

Sådan indleder Liam Neeson sin personlige beretning til The Independent om en hændelse for mange år tilbage, hvor en kvinde, der stod ham nær, blev voldtaget.

Grebet af hævngerrighed udspurgte Neeson hende, om hun vidste, hvem det var. Det gjorde hun ikke. Hvilken farve han havde? Sort, svarede hun.

”Jeg gjorde det i måske en uge og håbede, at en black bastard ville komme ud af en pub og gå på mig på grund af et eller andet. Så jeg kunne dræbe ham," fortæller en hudløst ærlig og åbenlyst angrende Neeson.

”Det var forfærdeligt, forfærdeligt, når jeg tænker tilbage, at jeg gjorde dét. Jeg har aldrig indrømmet det før, og nu siger jeg det til en journalist. God forbid.”

Interviewet er lavet i forbindelse med filmen ’Cold Pursuit’, hvor Neeson spiller en hævntørstig far. Filmen er baseret på den norske film ’Kraftidioten’ fra 2014, begge med Hans Petter Moland som instruktør.

Nyfortolkningen med Neeson i hovedrollen har dansk premiere den 28. februar.