Min Roskilde Festival: Mads Axelsen

Min Roskilde Festival: Mads Axelsen

Snart skydes sommerferien i gang med Roskilde Festival. Det faste cirkus af musik, øl, hukommelsestab, gamle venner, kærlighed og konstant beruselse rykker for en uges tid fra Dyrskuepladsen og direkte ind i vores hoveder. Som optakt har vi spurgt en række mennesker om deres forhold til festivalen.

MADS AXELSEN, vært på P3 og P6 Beat

Har du en sjov historie fra Roskilde?

"Sidste år var mit første år med P3 på Roskilde. Jeg var spændt på hvordan alle de interviews, jeg havde planlagt, skulle gå. Jeg havde forberedt mig hele natten på et interview med canadiske Cold Specks. Jeg syntes selv, jeg havde tjek på det hele, havde været oppe i god tid, taget et bad, så jeg så nogenlunde frisk ud. Forventningsfuld gik jeg op imod Pavilion Junior, hvor vi havde aftalt at mødes, for så at finde ud af, at det altså først var dagen efter, hun skulle spille. Meget klassisk eksempel på, hvor kaotisk det kan være på Roskilde. Man prøver at planlægge alt, men overser de mest basale ting."

Hvilke koncerter skal du se i år?

"Jeg får rigtig travlt. Jeg glæder mig til at dykke ned i Animal Collectives syrede verden, lade mig blive blæst bagover af de seje punk-piger i Savages, få en god stener på til Unknown Mortal Orchestra, flyve højt med Laurel Halo, lytte efter til Chelsea Light Movement, danse dumt til Rihanna, bøje mig i støvet over de purunge vidunderbørn i Baby In Vain, blive høj til Goat, få mit hjerte knust til John Grant, smadre igennem med punkknytnæver og fuck-finger-attitude til IceAge, blive rundtosset til Synd & Skam, croone igennem med Matthew E. White, drukne i melodisk house til Kenton Slash Demon, WTF'e rimelig vildt over Mykki Blancos trans-show, lege sigøjner til Pinkunoizu, kysse og være upassende til Quadron. Sidst, men ikke mindst, skal jeg opleve legenden Bobby Womack, da det ret sikkert bliver sidste gang, jeg får mulighed for det."

Hvordan er du til koncerterne?

"Jeg er den stille, meget observerende type. I princippet er jeg ikke særlig festlig til koncerter, da jeg gerne vil indånde hver en lille finesse i lyd, sceneshow og sangvalg. Derfor plejer jeg at teame up med andre ligesindede musikelskende typer, og så kan man som regel finde os relativt langt oppe foran. Som regel lidt til venstre for scenen. Det er make believe, men jeg synes af en eller anden grund altid, at lyden er lidt bedre til venstre end til højre for scenen."

Hvilken dag bliver den bedste i år?

"Musikken er spredt ret godt ud i år, hvilket er virkelig fedt. Mange år har det været sådan, at alt det musik, jeg gerne har villet høre, har spillet én dag, hvilket altså godt kan gøre ti dages dødsdruk ret meget længere."

Hvad har du med i tasken?

"Jeg prøver altid at have en mobiloplader på mig. Mit arbejde kræver, at jeg skal være tilgængelig 24/7 på festivalen, så en død telefon er et absolut no go. Solcreme selvfølgelig, da ingen gider at ligne en laks. Vand, vand, vand: uden ordentligt mad og drikke kan det hurtigt blive en meget kedelig og usund festival. Og så en trøje: da jeg hader at gå tilbage i campen. Men vigtigst af alt: Et musikprogram. Det er derfor, jeg er der."

Hvad drikker du på festivalen?

"Igen: Vand. Ikke særligt spændende, men vi skal sende live fra pladsen med P6 Beat, hvilket gør, at jeg hverken skal drikke mig for fuld eller have tømmermænd, og det er vand mirakelkuren for. Af lidt sjovere ting skal jeg drikke Jack Daniels, hvilket jeg egentligt hader, men det er blevet lidt af en tradition for mig på Roskilde. Derudover er der ikke ret meget, der slår den første kolde, store Roskilde-fadøl."

Hvor skal du sove?

"Jeg skal sove lidt uden for festivalen med resten af mine kollegaer. Vi skal som sagt alle sende, så det kræver, at vi kan få en rimelig stabil og rolig nattesøvn hver aften."

Mads Axelsen er radiovært på P3 og P6 Beat og sender live fra Roskilde hver dag imellem 15-18 på P6 Beat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Musik og Roskilde Festival