Martin Sandberg gik ud af det seneste regnskabsår med et overskud på 120 millioner kroner. Dermed nåede hans samlede formue ifølge Veckans Affärer op over 1,5 milliarder.

Det kunne lyde som om, Martin Sandberg er forretningsmand, og det er han vel på en måde også efterhånden, men først og fremmest er han kendt som producer og sangskriver under sit kunstnernavn Max Martin.

Du kender muligvis ikke til ham, men du har med 99 procents sikkerhed hørt ham i din højttaler eller din hovedtelefon i løbet af de seneste lidt over 20 år.

Allerede i 1995 var den i dag 46-årige svensker nemlig medproducent på Ace of Bases andet Album, ’The Bridge’. Samme år skrev og producerede Max Martin Backstreet Boyz’ debutsingle ’We’ve Got It Goin’ On’ sammen med sin mentor, ligeledes svenske Denniz Pop.

Indtil i dag er Max Martins navn tilknyttet 436 numre som producer og 1045 titler som sangskriver og arrangør på musikdatabasen Discogs.

Herunder er 22 numre gået nummer 1 på Billboards’ hitlisten, hermed er han som producer kun overgået af The Beatles’ legendariske producer, George Martin.

I flæng kan nævnes Britney Spears’ ’… Baby One More Time’ fra 1998, som han skrev og producerede, og The Weeknds ‘I Can’t Feel My Face’ fra 2015, som han også var med til at skrive og producere.

Martin Sandberg har selv tilskrevet sin musikalitet de lange og mørke svenske vintre og landets tilbud om offentlig musikundervisning.

Max Martin hænger ud med Justin Timberlake og producer Karl Johan Schuster til Oscar-festen tidligere i år. Martin har produceret Timberlake tilbage i hans 'N Sync-dage, men også sidste år på nummeret 'Can't Stop This Feeling!'

LÆS OGSÅ: Nu kan du se Jaz-Z's genindspilning af 'Friends'

LÆS OGSÅ: 'Get Out' er årets mest indbringende film

LÆS OGSÅ: "Jeg er familiefar og læge på Rigshospitalet - og så skriver jeg pophits til P3"