Nordkoreanske diplomater i kamp: Komisk Kim Jong-un-plakat skal fjernes

”Har du en dårlig hårdag?”

Sådan stod der på plakaten hos en herrefrisør i det vestlige London, som lovede rabat april måned igennem. Som eksempel på, hvor galt det kunne stå til med håret – eller måske som en mulig inspirationskilde  – viste plakaten et billede af den nordkoreanske leder med stort smil og karakteristisk frisure. Vittigheden havde indehaveren af frisørsalonen, Mo Nabbach, tyet til med henblik på at højne omsætningen i april. Men han havde ikke tænkt på, at den nordkoreanske ambassade ligger blot ti minutters gang fra hans salon i forstadskvarteret Ealing.

Dagen efter plakaten blev sat op, så han nogle mænd i jakkesæt fotografere hans salon, hvor plakaten hang i vinduet, samtidig med, at de tog notater. Senere kom de tilbage og bad om at tale med chefen og endte med at beordre frisøren til at pille plakaten ned med begrundelsen, at den var ’respektløs’ over for deres leder.

Det skriver avisen London Evening Standard.

Ifølge avisen viste frisørsalonens indehaver ambassadefolkene døren, mens han sagde ”det her er England, ikke Nordkorea, I kan komme igen, hvis I har en advokat med.”

Politiet har fået henvendelser fra begge parter i sagen, der ifølge en talsmand for Londons politi er blevet bilagt uden nogen anmeldelser.

Den nordkoreanske ambassade har ikke villet udtale sig til medierne, om hvorvidt de har haft personale til at overvåge eller besøge salonen.

Til BBC siger salonens frisør, Karim Nabbach:

”Det var aldrig meningen, at plakaten skulle være noget politisk statement. Det var alt sammen med tungen i kinden. Vi brugte det bare som en fræk reklamekampagne.”

”Der var mange af vores stamkunder, der syntes, det var grinagtigt. Og mange kom ind fra gaden og komplimenterede os. Det gav faktisk lidt ekstra kunder. Men ingen bad om at blive klippet som ’Un’.”

For nylig meddeltes det, at Nordkorea tvinger alle mandlige studerende til at blive klippet som landets leder, men nogle medier har rejst tvivl om historien.