Peter Belli giver sit bud på fem af rockhistoriens vigtigste skiver ifølge ham selv.
Euroman

Peter Belli: Mine fem favoritplader

I mere end 50 år har han været rejsende i rock ’n’ roll. Og 70-årige Peter Belli er stadig aktuel med det nye album ’Evig og altid’. Her giver han sit bud på fem af rockhistoriens vigtigste skiver. 

1. Elvis Presley: Elvis Presley (debut album) – 1956

”Som dreng boede jeg i Gammel Holte, og der var 25 huse nede af Gammel Holte Gade. Hver søndag sad man udenfor med vinduerne åbne og hørte Giro 413 med de gode gamle som ’Der sidder en vovse i dit vindue…’ Og pludselig kom det her ’Wop-bop-a-loom-a-blop-bam-boom’ ud af højtalerne. Det væltede jo totalt den gamle rytme og vækkede noget i folk, der kom til at tænke: Hvad fanden var det? Det var noget af det første, som rykkede helt vildt.” Lyt her.

2. Mick Jagger: Wandering Spirit  - 1993

”Rolling Stones kan i det hele taget stadig overraske ens hoved og bagdel. Og det her soloalbum med Mick Jagger fik mig til helt at falde bagover. Man kan mærke, at han er blevet inspireret, når han har været ude i byen og lytte til forskellig musik. De forskellige pianister, bassister og andre, som han har hørt, hiver han så ind til sit soloalbum. Det er fantastisk. På pladen er der også nummeret ’Out of Focus’, som jeg har lavet en dansk version af.” Lyt her.

3. Boz Scaggs: Come on home – 1997

”Der var noget specielt ved den her, der gjorde, at man måtte sætte pladen på igen og igen, for hvad fanden var det egentlig, der skete. Det var en helt ny stil.” Lyt her.

4. Johnny Lang: Lie to me - 1997

”Han var kun 16-17 år, da han skrev den her. Tænk, at det kan lade sig gøre. Det er meget imponerende. ’Lie to me’ har jeg selv sunget mange gange.” Lyt her.

5. Amy Winehouse: Back to black - 2006

”Hun er her desværre ikke mere, men hun havde virkelig en stemme, der gik helt ind i hjertet. Hun kunne synge, så man fik kuldegysninger. Det er helt forkert, at hun måtte gå bort så tidligt, men hun må have haft nogle forkerte folk omkring hende, der ikke har passet godt nok på hende. Desværre.” Lyt her.

LÆS OGSÅ Oh Land: Min egen dødelighed giver mig plads til at drømme stort

FACEBOOK Bliv ven med Euroman