Deadpool har lagt sig på køkkenbordet. Han er depressiv og har tændt for gassen. I munden har han en cigaret. Klar til at gøre en ende på det hele. Sådan kan man også vælge at starte en superheltefilm, men det er de færreste, der gør det, for helten skal helst fremstå så perfekt og overmenneskelig som muligt.

I 'Deadpool' vender man superheltefilmgenrens fasttømrede greb på hovedet, udpeger klicheerne og gør grin med dem. Deadpool bruger også Crocs som hjemmefutter. Forestil dig Bruce Wayne gå rundt i dem.

Den flabede antihelt Deadpool er tilbage. ’Deadpool 2’ er opfølgeren til Marvel-sucessen fra 2016, som overgik alles forventninger, solgte billetter for over fem millioner kroner, blev den bedst indtjenende i sin censurkategori nogensinde samt den første superheltefilm til at opnå en Golden Globe-nominering for 'bedste film'.

Hvorfor al den succes?

”Det handlede meget om timingen, der var mange mørke og intense superheltefilm på det tidspunkt, og Deadpool kom som et friskt pust med sin humoristiske tilgang, men samtidig brugte mange af de samme konventioner fra genren," forklarer Ryan Reynolds til Euroman.

'Deadpool' er hans hjerteprojekt. Udover at være indehaver af hovedrollen er Reynolds også en af manuskriptforfatterne til den. Det tog ham hele 11 år at overtale et produktionsselskab til at købe ideen om den amoralske helt.

Han har tidligere fortalt GQ, at de mange forsøg fik ham på randen af et nervøst sammenbrud.

Hvorfor gav du ikke bare op?

”Jeg gav op mange gange – nærmest hver anden dag. Jeg ramte muren hele tiden og tænkte, at filmen ikke blev lavet, og når der endelig kom et lille gennembrud, var folk stadig skræmte og bakkede ofte ud igen, fordi Deadpool ikke er så børnevenlig og omhandler ting, der er hardcore og for voksne. Eller så foreslog de, at vi lavede den mere for børn, og vi sagde nej, fordi sådan er dette univers ikke.”

”Årsagen til, at jeg har elsket historien om Deadpool og har prøvet at få den lavet siden 2004, er, at han bevæger sig indenfor tegneserie-feltet, som ingen andre superhelte kan eller vil gøre, og det elsker jeg bare. Han er en anti-helt. Derfor blev jeg ved.”

I den nye film er Deadpool depressiv, efter nogle håndlangere opsøger hans hjem og dræber kæresten med en løsfaren kugle. Bedst som de lige havde besluttet at få et barn sammen. Selvfølgelig. Der kommer klicheen, men den bliver hurtigt nedbrudt igen:

”Det er svært at forstå dig med al den tudepik, som du har din mund,” siger hans ven, da Deadpool begræder sig over sin håbløse situation.

Ifølge Zazie Beetz, der spiller superhelten Domino og har kræften held, repræsenterer filmene publikum.

”'Deadpool' er publikummet. Det er den, fordi den kommenterer på alt det absurde i verden, som publikummet gør sig tanker om. Hvorfor er universet absurd? Hvorfor bruger vi så mange penge på at lave superheltefilm, når der sker så mange vigtigere ting her i verden? Det er jo absurd," siger hun.

Domino er en af medlemmerne af den nye superheltegruppe 'X-Force', som Deadpool danner for at tage kampen op mod Josh Brolins karakter Cable.

"Vi kalder os for X-Force,", siger Deadpool i filmen.

”Er det ikke lidt uoriginalt?” spørger Domino.

”Også i den grad,” indrømmer han.

Har der stadig været nok af klicheer fra superheltefilmene at tage af til 'Deadpool 2'?

”Deadpool eksisterer ikke primært for at lave sjov med andre superheltefilm og deres klicheer, men han er i stand til at lave sjov af sig selv. Han har ingen grænser. Træder hele tiden over og gør eller siger noget, som er fuldstændig anderledes for publikummet," siger Reynolds.

”Det skal faktisk mere ses som en hyldest til superheltefilm, end at han bare tager pis på dem. Han er en stor fan af genren. Men han sparker uden tvivl hårdt til de ting fra genren, som han mener er trættende, men det er hans holdning og er ikke objektiv.”

Det er en nærliggende tanke, at superheltegenren har nået et mætningspunkt? Er du enig i det, og er 'Deadpool's succes så reaktionen?

”Det vil være en vild udtalelse at komme med taget i betragtning af, at det virker som om, at publikum stadig elsker superheltefilm. Men jeg vil mene, at 'Deadpool' nærmest ikke er en superheltefilm og mere en antifilm, fordi den tager et anderledes take og udelukker sig selv fra dem," lyder Reynolds' svar.

Én af de film, som Reynolds refererer til, kunne være tegneseriefilmatiseringen 'The Avengers', der samler en række helte fra tidligere Marvel-film. Faktisk spiller skuespiller Josh Brolin både med i 'The Avengers' og i 'Deadpool 2' nærmest samtidig.

Han er fan af Reynolds' humor.

”Jeg mener, at Ryan har fundet sin egen unikke form for humor og sin egen tone. Faktummet, at Deadpool laver sjov med alle Marvel-filmene og faktisk også én, som jeg lige har medvirket i, virker forfriskende. Det er altid godt at se ting fra nye og anderledes perspektiver," siger Josh Brolin.

"Humor er en svær disciplin med mange forskellige genre. I 'Deadpool' er den meget selvironisk og respektløst."

Den sjofel voksenhumor med de mange oneliners bliver ofte til under selve optagelserne. Der er masser af improvisation og legesyge på settet. Se bare denne video med fraklip fra settet fra den første film.

Men Brolin har nu ikke haft svært ved at holde masken.

”Du griner faktisk ikke selv meget, mens du laver sådanne typer af film, fordi du hele tiden har den næste linje oppe i hovedet, som du tænker lyder sjovt, og så improviserer din medskuespiller endnu en linje som modsvar. Det er meget ’off the cuff’ og uden forberedelser, men så klipper du det sammen til sidst, hvilket er det gode ved redigeringen.”

"Du bliver ofte overrasket over at se, at nogle ting, som ikke virkede på settet, kan fungere på kameraet."

Toeren kom i biograferne i onsdags i Danmark, og humoren er blevet skarpere og bedre, mener Reynolds.

”Deadpool 2 er endnu sjovere, dristigere og intens, fordi vi ikke længere har byrden med at sætte rammen og scenen med at fortælle om, hvorfor Wade blev til Deadpool, og hvorfor han opfører sig, som han gør. Det klarede vi i den første film, og derfor kunne vi bare fortætte fra, hvor vi slap ham sidst og gøre den mere skarp.”

Se traileren her: