Lønninger på 'Stranger Things'
Foto: Rex Features

Lønninger på 'Stranger Things'

Så meget tjener ungdomsskuespillerne på ‘Stranger Things’

Det er højst sandsynligt en hel del mere, end du tjente på fritidsjobbet i Netto.

Siden første sæson af ‘Stranger Things’ ramte Netflix forrige år, er horror-serien blevet rost til skyerne for sit cast - og særligt Millie Bobby Brown (Eleven), Finn Wolfhard (Mike), Gaten Matarazzo (Dustin) og Caleb McLauglin (Lucas), som tilsammen udgør den tæt knyttede vennegruppe fra Hawkins, er blevet hyldet for deres præstationer.

Med den slags berømmelse følger opmærksomhed, og med opmærksomhed følger ofte penge. Og mens andre teenagere bruger deres tid på at dagdrømme om kærligheden, skrive sangtekster på deres skoletasker og være frustrerede over fremtidsplaner, hiver de fem internationalt anerkendte ungdomsskuespillere hver især sekscifrede beløb hjem for deres medvirken i serien - per episode, naturligvis.

Ifølge Hollywood Reporter har de fire skuespillere, der alle er i alderen 13 til 16, nemlig hver tjent 30.000 dollars svarende til 191.500 danske kroner per episode af ‘Stranger Things’. Med to sæsoner og i alt 17 episoder beløber det sig dermed til en løn på i alt 3.255.500 kroner. Oveni det har Netflix givet kvartetten en “mindre end sekscifret” bonus (i dollars), da seriens enorme popularitet stod klart. I artiklen fortælles det dog ikke, om Noah Schnapp (Will) befinder sig på samme lønniveau som sine med-skuespillere.

Sammenlignet med serier som eksempelvis ‘Game of Thrones’, hvor blandt andet Kit Harrington (Jon Snow) og Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) bliver betalt 3,15 millioner kroner per medvirken, er der naturligvis ikke tale om et unaturligt højt lønniveau hos ‘Stranger Things’.

Ikke desto mindre er der ingen tvivl om, at lønnen kan være med til at give de fire unge skuespillere en ganske udmærket start på livet. Desuden er der tale om, at de skal genforhandle deres kontrakter i 2018 - og eftersom anden sæson også generelt er blevet vel modtaget blandt kritikerne, er der nok også en god chance for, at der endnu en gang falder en bonus af til castet.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: ‘Stranger Things 2’: Ambitionsniveauet er sat en anelse for højt i en sæson, der føles som et mellemled

LÆS OGSÅ: ’Eleven’ nu som rapper

LÆS OGSÅ: ‘Stranger Things’ får sit eget aftershow på Netflix