Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

Schweizisk eksperiment konkluderer at hiphop får ost til at smage bedre

Schweizisk eksperiment konkluderer at hiphop får ost til at smage bedre

Forskere har fundet ud af, at hiphop musik giver ost en udsøgt smag i forhold til andre musikgenre.

Hiphop og ost går hånd i hånd. Længe har hiphop kulturen slået døren op for ostens verden, hvad enten det er i form af Wu-Tang Clans skriggule klanfarve eller udtryk såsom 'cheese' og 'cheddar', der er et udtryk for det, vi i gengse munde kalder penge.

Men nu har osten altså også valgt at omfavne hiphoppen, hvis man skal tro på et nyt eksperiment fra selveste verdens ostehovedstad, Schweiz. Osteproducenten Beat Wampfler, der ikke til forveksling producerer sprøde hiphop beats, men sikkert laver en formidabel cremet ost, bad forskere fra Berns universitet om at hjælpe dem med et spøjst eksperiment.

De ville gerne vide, hvilken musikgenre der giver osten den bedste smag under modningen. Forskerne placerede ni emmentaler ostehjul i kasser og spillede musik for dem 24 timer i døgnet i et halvt år. Én af ostene fik lov til at høre 'Stairway to Heaven' med Led Zeppelin, en anden måtte hyggede sig med Mozart, mens de andre måtte lægge øre til elektronisk musik og andet.

Men vinderosten hørte på hiphop pionererne A Tribe Called Quest og deres hitalbum 'We Got It From Here', og som det jo plejer at være med folk, der hører god hiphop, havde den altså bare lidt bedre smag. 

En jury var ikke i tvivl. Alle stemte på den funky hiphop ost, og en schweizisk TV-kok sagde, at der var ingen tvivl om, at det var den bedste af alle ni oste. 

Længe leve hiphop.  

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Hiphop