Ny dokumentar om Zlatan inden han blev legendarisk er en Malmø-tur værd

Ny dokumentar om Zlatan inden han blev legendarisk er en Malmø-tur værd

Onsdag havde en ny dokumentarfilm med titlen ’Den unge Zlatan’ premiere i de svenske biografer.

Det kan virke som en vanskelig opgave. At fortælle nye historier om Zlatan Ibrahimovic. Hver gang den svenske fodboldspiller har sendt dræberøjne til en dommer, lavet et sindssygt trick til træning eller bare motioneret overskægget med et smil, stiger den muligvis mindre betydelige historie på en eller anden måde op til overfladen af internettet. Det bidrager Euroman.dk også til i ny og næ.

LÆS OGSÅ: Zlatan afslører sin straffesparksteknik 

Så befriende åbenmundet en figur er Zlatan i den strømlinede og floskelforede fodboldverden, at det er svært ikke at lade sig rive med af ham. 

Mange har også ladet sig rive med af biografien ’Jeg er Zlatan’. Selv efter at forfatteren Daniel Lagerkrantz afslørede, at han havde forbedret og opdigtet mange af Ibrahimovic’ skarpe udtalelser, har publikum ikke villet opgive billedet af Zlatan som den charmerende, gudsbenådede gadedreng i en kraftfuld atlets krop.

At Zlatan var karismatisk lige fra debuten i Allsvenskan vidner ’Den unge Zlatan’ om.

Filmen er lavet af instruktørerne Fredrik og Magnus Gertten, der anvender og genanvender billedmateriale fra optagelserne til deres film ’Blådårar 2’ fra 2001, en film om fodboldklubben Malmö FF’s nedrykning fra og tilbagevenden til den bedste svenske fodboldrække.  

Denne gang har de to instruktører skarpvinklet på Zlatan Ibrahimovic og hans udvikling fra talentfuld individualist og spasmager til voksen ansvarsfuld sportsmand og holdspiller. ’Den unge Zlatan’ skildrer drømmen om at blive udlandsprofessionel, viser den hårde tid i Ajax og slutter sin fortælling i 2004 med angriberens første smukke mål for Juventus.

Filmen har først premiere herhjemme på Dox Bio til juni. 

Men den har generelt fået så pæne anmeldelser i de svenske aviser, at de interesserede og utålmodige nok snarest bør opsøge et biograflærred hinsides Øresund .

For som Dagens Nyheter skriver i sin anmeldelse af filmen: ”Selv den mest besatte zlatanist har en del oplysninger og underholdning at hente.”

Dejligt ord, for øvrigt, zlatanist. 

 

LÆS OGSÅ: Efter Messi-Suárez-finten: Her er historiens køligste straffespark

LÆS OGSÅ: De 10 bedste Zlatan-citater

LÆS OGSÅ: Talentfabrikken: Derfor leverer Ajax verdens bedste spillere

Se, hvad vi ellers skriver om: Dokumentar, Zlatan Ibrahimović, Fodbold og Film