Se trailer til Zlatan-dokumentar

Se trailer til Zlatan-dokumentar

’Fra Rosengård med mere end et mål’ hedder en ny dokumentar om Zlatan Ibrahimovic, der får premiere på svensk TV 5 på onsdag. Et tv-hold fra kanalen har fulgt den svenske fodboldstjerne, der for nylig satte ny svensk rekord for landskampsscoringer, gennem et halvt år.

TV-holdet har også haft adgang til fodboldspillerens far.

LÆS OGSÅ: Zlatan sætter svensk scoringsrekord med majestætisk mål

Tilsyneladende har den ærgerrige fodboldspiller selv været en drivkraft i projektet:

”Det var Zlatan, der fik ideen til den her dokumentar, og vi tilbragte mange timer sammen for at fastlægge ambitionsniveauet. Instruktøren, Tomas Axelsson, har taget genren måldokumentar til et helt nyt niveau. Ikke mindst takket være en enestående indsats fra far og søn Ibrahimovic," siger Calle Jansson, producent for dokumentaren. 

Som titlen antyder, handler dokumentaren om mål på mere end en måde. Den handler om Ibrahimovic’ ambitioner om at markere sig, gøre sine kritikere til skamme og gøre fodbolden til en vej ud af den belastede bydel. Men den handler også bogstavelig talt om rekordholderens mange spektakulære mål.

Under det, som TV 5 selv omtaler som alle ”målkavalkaders målkavalkade”, fortæller Zlatan i detaljer om sine allersmukkeste landsholdsmål.

Ud over to generationer Ibrahimovic interviewes blandt andre fodboldspillerne Thiago Silva, Henrik Larsson og Patrick Vieira og en række svenske landstrænere.

Filmen vises i to dele. Den første vises 8. oktober klokken 20., og anden del 13. oktober.

Og hvis man vil se et portræt af en meget yngre, men ikke mere ydmyg Zlatan, kan filmen ’Blådårar’ om ungdomsklubben Malmø FF anbefales.

LÆS OGSÅ: De 10 bedste Zlatan-citater  

Se, hvad vi ellers skriver om: Video, Dokumentar, Zlatan Ibrahimović og Fodbold