Cocktail med Tom Cruise

’Cocktail’ med Tom Cruise får måske en efterfølger

Manuskriptforfatteren bag den første film, der i dag er regnet for en 80’er klassiker, har skrevet en to’er, der foregår 20 år efter. Nu mangler han bare at overbevise pengemændene om, at den er en god idé.

Da jeg var 18 år (den herlige alder, hvor frontallapperne endnu ikke helt er på plads), var min højeste ambition at leve som Tom Cruise i ’Cocktail’. Servere drinks på en strandbar på Jamaica og eskortere rige kvinder til deres luksussuiter.

Filmen, som Tom Cruise lavede i sin bedste periode, der også tæller ’Rain Man’, ’Top Gun’ og ’Født den 4. juli’, blev dengang anset som af ringe kvalitet. Ikke desto mindre var den et kæmpe hit. På trods af man sprøjtede filmserier ud (dengang som nu) fik Cocktail aldrig en efterfølger. Men der ligger faktisk et færdigt manuskript.

Det er Esquires journalist Michael Sebastian, der er lige så begejstret for filmen som mig, der har opsøgt den nu 76-årige forfatter til både filmen og den bog, som er forlæg for den. Og det er i det møde, at forfatteren, Heywood Gould, afslører, at han har handlingen klar til en to’er. Filmen vil foregå 20 år efter, hvilket åbner op for, at Tom Cruise sagtens kunne svinge flaskerne igen.

cock2.jpg

Hvis man ikke helt kan huske den oprindelige film, slutter den med, at Tom Cruise åbner sin egen bar, og filmens kvindelige hovedrolle Elisabeth Shue fortæller, at hun er gravid med deres tvillinger. I den nye film er de desværre blevet skilt, og Flanagan (Tom Cruise-figuren) kæmper for at få et godt forhold til sine nu voksne døtre.

Ifølge forfatteren ligger historien klar, men den venter blot på Hollywood. Han har ikke pitchet den til nogen, men ”hvis nogle vil se den, er de velkommen.”

Heywood Gould instruerede et par film efter Cocktail uden samme succes, men han tjener stadig penge på filmen og bogen bag. Hans oprindelige manuskript var en del mørkere, men Disney kæmpede for at gøre Tom Cruise-figuren mere sympatisk. Derfor var han dengang heller ikke så glad for resultatet, men som han siger til Esquire, er den i dag blevet en institution.

"Jeg får mange breve fra folk om den. Jeg er glad for, at folk kan lide det."

Se, hvad vi ellers skriver om: Film