Den har længe stået i skyggen af sine skotske og irske slægtninge, men nu er amerikansk bourbon-whisky mere populær end nogensinde. Vi har været i Kentucky og prøvet tre bourbons, der smager forrygende og varmer i kulden.



KNOB CREEK




Opkaldt efter det vandløb nær den gård, Abraham Lincoln voksede op på. Det er en af Jim Beams såkaldte small batch bourbons og et godt skridt op for folk, der er vant til Jim Beam og Jack Daniel’s. Whiskyen er lagret på fad i ni år, hvilket giver en fyldig, næsten frugtagtig smag med en aroma af ristede nødder og eg. 

Pris: 385 kr. på whiskydirect.dk



OLD GRAND-DAD



Den tager ikke prisen som den mest sofistikerede, men det er en solid bourbon, besunget af Lynyrd Skynyrd og Hank Williams Jr. og drukket af James Bond i romanen ’Lev og lad dø’. Den var også en af Harry S. Trumans yndlings. Med sin overkommelige pris og retrocharme er den populær blandt hipstere, der gerne tager den med en ’pickleback’, hvor et shot Old Grand-dad efterfølges af et shot med juice fra et glas pickles.

Pris: 219 kr. i Helsingør Vinhandel.



EVAN WILLIAMS SINGLE BARREL


En af de eneste bourbons, der tappes med angivelse af destillationsdatoen på etiketten. Det er en single barrel, hvilket betyder, at det, du drikker, kommer direkte fra et nøje udvalgt egefad, hvor hver eneste flaske, der forlader Heavin Hill-destilleriet, har et unikt fadnummer. Smagen er en cremet sødme med delikat bitterhed og noter af brændt træ, mens duften er vanilje og honning.

Pris: 345 kr. i Juul’s Vin & Spiritus.



LÆS OGSÅ Kebab, kulgrill og kærlighed: Den bedste shawarma på Nørrebro

FACEBOOK Bliv ven med Euroman