Film
Foto: PR 'Creed 2'.

Tre film, du skal se i januar

Januar er ikke højsæson for ret meget. Til gengæld kan du måske finde tid til en tur i biografen, hvor der er masser af spændende premierefilm at vælge imellem. Her er tre.

’The Mule’

En af Hollywoods absolut mest markante skikkelser er igen klar til at fylde lærredet. 88-årige Clint Eastwood står både som instruktør og hovedrolleindehaver af den nye ’The Mule’. Ikke overraskende har vi at gøre med en hovedkarakter, som er veteran fra Anden Verdenskrig, og lige så lidt overrasker det, at Earl Stone, som han hedder, ender i nogle af den slags valg, der besegler ens skæbne. Ondskab, godhed, mod og samvittighed bliver undersøgt, mens den gamle mand bliver draget længere ind i den amerikansk-mexicanske underverden.

Premiere 10. januar

’Creed 2’

De fleste troede og håbede nok, at Rocky Balboa havde været hovedperson i sin sidste film, efter han slog Ivan Drago (Dolph Lundgren) i ’Rocky IV’ i 1985. Men så kom nummer fem og seks, begge tåkrummende kliché-kavalkader. Og da ’Creed’ pludselig dukkede op i 2015, havde man følelsen af, at der i virkeligheden var tale om Rocky nummer 7. Filmen var et anstændigt actiondrama om den unge Adonis Johnson, der må kæmpe sig ud af sin fars skygge. Nu kommer ’Creed 2’. Vi håber, den er mere hårdtslående end tåkrummende.

Premiere 20. december

’Beautiful Boy’

David Sheff er en af de store amerikanske journalister. Han overraskede med sin meget personlige artikel ’My Addicted Son’ om sin kamp for at hjælpe sin søn ud af et giftigt meth-misbrug. Nu udkommer den personlige historie som film med Steve Carell i rollen som faren. Både Steve Carell og Timothée Chalamet, der spiller sønnen Nic, har fået rosende ord med på vejen, og Chalamet nævnes da også som en oplagt Oscar-kandidat.

Premiere 17. januar

Se, hvad vi ellers skriver om: Film og Guide