A Tribe Called Quest

Ice Cube erstatter Tribe Called Quest

A Tribe Called Quest aflyser Roskilde-koncert, Ice Cube kommer i stedet

NWA-veteranen træder til, fordi Q-Tip har pådraget sig en skulderskade.

A Tribe Called Quest var et af topnavnene på årets Roskilde-plakat. Og oven på det vellykkede comeback-album 'We Got It From Here ... Thank You 4 Your Service' fra sidste år var gruppens koncert imødeset som en af årets mest interessante.

Imidlertid har frontmand Q-Tip pådraget sig en skulderskade under en koncert, som han skal opereres for, og gruppen vil derfor ikke være i stand til at optræde på festivalen.

Roskilde Festival har dog allerede fundet en garvet erstatning for den legendariske newyorkergruppe.

Det bliver nemlig Ice Cube, der kommer til at stå på Orange Scene i stedet for A Tribe Called Quest lørdag klokken 19.30. Ice Cube er berømt for sin fortid i N.W.A., og hans albummer 'Death Certificate' og 'Amerikkkas Most Wanted' betragtes som klassiske hiphopplader.

Omend legendarisk er Ice Cube ikke helt så aktuel som gruppen, han erstatter. Hans seneste plade kom tilbage i 2010, og udgivelsen af hans nye plade med titlen 'Everythang's Corrupt' har været udskudt mange gange, siden den først blev annonceret i 2012.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

"Vi havde virkelig glædet os til at præsentere A Tribe Called Quest til sommer, men Q-Tip har lægens ord for, at han ikke bør gennemføre koncerten efter sin operation, og det har vi fuld forståelse for."

Ud over Ice Cube har Roskilde Festival offentliggjort endnu et rutineret hiphopnavn til programmet, nemlig den gendannede gruppe Digable Planets fra Brooklyn, der i 1990'erne skabte sig et navn på jazzet, politisk bevidst hiphop. De spiller også lørdag 1. juli, det bliver klokken 18.15 på Avalon.

"Vi har arbejdet meget hårdt i de seneste dage på at lave aftaler med Ice Cube og Digable Planets, selvom ingen af dem er på turné i øjeblikket. Digable Planets flyver til Europa kun for at spille dette ene show til sommer, og Ice Cube har fået koncerten til at passe ind i kalenderen, selvom han på det tidspunkt befinder sig midt i afviklingen af en amerikansk basketballturnering, som han også står bag," siger Anders Wahrén.

LÆS OGSÅ: Brad Pitt afslører, hvorfor han har droppet alkohol og pot

Se, hvad vi ellers skriver om: Hiphop