Mange kender Münchens Oktoberfest, hvor øllet serveres i kæmpekrus. Men der finders flere ølfestivaler i især Østeuropa, hvor kvaliteten er høj og priserne lave. 

Ud over at være hjemstavn for det forsvarende Champions League-mesterhold rimer München også på skummende øl i literkrus og muligheden for at trække i en udringet folkedragt. En event, der hvert år trækker masser af turister til Bayerns hovedstad.  

Men Tysklands rigeste by er ikke den eneste løsning, hvis man overvejer en ølrejse. Der er også flere gode muligheder længere østpå, for både Budapest, Prag og Riga har set potentialet i at trække turister til med ølfestivaler.Her er en oversigt over nogle af de bedste og billigste: 

Riga
I år det tredje gang, de afholder internationale Latvia Beer Fest, der er Baltikums største. Her er det muligt at smage 36 forskellige lettiske øl og i alt over 150 forskellige internationale øl.  

Pris: Mens den gennemsnitlige pris for overnatning på hotel er 955 kr. i München under Oktoberfesten, kan du gøre det for næsten det halve på 535 kroner i Riga.  

Budapest
Buda Castle Beer afholdes, som navnet antyder, ved slottet i Budapest-bydelen Buda . Det er blandt meget andet muligt at smage en vaskeægte ungarsk specialitet: Korky. Øllet, der gærer med ædelt-rådden ungarsk Tokay-vin, er blevet fremstillet af mikrobryggeriet Serforrás siden 2006.

Pris: en gennemsnitsovernatning koster 542 kroner. 

Prag
Den syvende Czech Beer Festival byder på øl fra 70 forskellige tjekkiske bryggerier, akkompagneret af livemusik og robust tjekkisk mad.  

Pris: Her kan du overnatte fra ca. 606 kr.

Det er bare om at komme af sted.

Tallene er hentet fra Hotels.com

Oversigt over ølfestivaler i Europa:

2.-3. maj, København: Copenhagen Beer Celebration

23.-25. maj, Riga: Latvia Beer Fest

15.-31. maj, Prag: Czech Beer Festival

13.-16. juni, Budapest: Czech Beer Festival

1.-3. august, Berlin: Internationale Berliner Bierfestival

12.-16. august, London: The Great British Beer Festival

20. september-5. oktober, München: Oktoberfest