Martin Shkreli

Martin Shkreli

‘USA’s mest hadede mand’ sælger unikt Wu-Tang Clan-album på eBay

Den omstridte medicinal-direktør vil donere fortjenesten fra salget til research - for han har selv “et rekordstort kontantbeløb på hånden”.

Martin Shkreli, direktør for Turing Pharmaceuticals, er flere gange blevet udnævnt som den mest hadede mand i Guds eget land. De sociale medier skummede særligt over, da han hævede prisen på flere af firmaets medicinprodukter, der bruges til at kurere AIDS og kræft, med mere end 5.000 procent.

Ud over sin knapt så flatterende titel er Shkreli også kendt som manden, der betalte to millioner dollars for det eneste kopi i verden af Wu-Tang Clans album ‘Once Upon a Time in Shaolin’ - et album, han nu har sat til auktion på eBay, skriver HUH Magazine.

Shkreli satte CD’en til salg i går med et startbud på én dollar. På nuværende tidspunkt er buddene nået op på 75.300 dollars, og budkrigen kan fortsætte indtil den 15. september. 

I salgsannoncen skriver Shkreli, at han har sat albummet til salg for at finde ud af, om verden værdsætter musik lige så meget, som han selv gør.

Shkreli forbeholder sig i annoncen dog også retten til at stoppe salget og “måske endda ødelægge det her album i frustration”. Han skriver også, at halvdelen af profitten fra salget vil blive doneret til medicinsk research. 

I samme omgang gør han dog også opmærksom på, at han ikke er nødt til at sælge albummet - for han og hans firma har allerede “et rekordstort kontantbeløb på hånden”.

Tidligere er Shkreli kommet i en konfrontation med Wu-Tang Clan-medlemmet Ghostface Killah, da han som kommentar til albumsalget til den omstridte Turing Pharmaceuticals-direktør udtalte, at “Martin Shkreli er et shithead”. Som modsvar offentliggjorde Shkreli en trusselsvideo, hvor han sviner Ghost til og truer med at slette alt på albummet, der har med Ghost at gøre, hvis han lægger sig ud med Shkreli igen.

Du kan tjekke Shkrelis eBay-annonce ud her.

LÆS OGSÅ: Her er alle Viaplays serie-nyheder i september

LÆS OGSÅ: Se traileren: Ny Netflix-dokumentar afslører, hvordan ‘Curb Your Enthusiasm’ reddede en mand fra dødsstraf

LÆS OGSÅ: Ny serie med danske Nikolaj Lie-Kaas kan blive afløseren for Game of Thrones