5 du skal streame inden VM

Der er kun få uger til, at VM i fodbold bliver fløjtet i gang. Og hvis du allerede går og venter foran fjernsynet, kan du jo lige så godt bruge tiden på lidt streaming-opvarmning.

I midten af juni kan du godt glemme alt om sol, grill og andre fritidsfornøjelser. Der er VM i fodbold, og her skal vi alle sammen holde øje med, om Messi kan føre Argentina til det verdensmesterskab, som nogen mener, at magikeren mangler, for at være verdenshistoriens bedste fodboldspiller.

Men den lille argentinske troldmand kan snildt ende med at blive besejret af sine Barcelona-kollegaer fra Spanien eller pillet på straffespark af klubkammerat ter Stegen fra Tyskland. Eller måske må Messi ligefrem bytte trøje med Coutinho, Paulinho eller sin gode ven Neymar, efter Brasilien har gjort det onde ved verdens bedste fodboldspillers drøm om verdensmesterskabet.

Ingen aner, hvordan VM kommer til at gå, men fra 14. juni fløjtes der op i Rusland – og Danmark er med. Så går du allerede nu rundt om fjernsynet med klaphatten på hovedet og venter som en sulten løve på savannen, er der her fem sager, som du kan forlyste dig med, for at ventetiden ikke bliver alt for lang.

Go’ slutrunde!

Destination Russia


Der er dømt fodboldanekdotetid i denne serie, som varmer op til VM i Rusland. Man får et godt indblik i den slutrunde, der er i vente, og så følger serien en række af turneringens store stjerner. Både spanske Isco, polske Lewandowski og kroatiske Modric fortæller om deres vej mod verdensmesterskabet. Konsumerer man alle 10 afsnit, er man klædt godt på til at kunne fortælle små røverhistorier under sommerens mange kampe.

Kan streames på HBO Nordic

Pelé


En af verdenshistoriens største fodboldspillere er brasilianske Pelé. Det exceptionelle ved ham er, at meget få kan huske, hvordan han rent faktisk spillede, eftersom storhedstiden lå ved VM-slutrunder for mere end 45 år siden – Pelé vandt tre af slagsen dengang (i 1958, 1962 og 1970).

Med filmen om ham får man et indblik i sportsstjernens vej til verdenstoppen, og så får man – for en gangs skyld – nogle ganske habile fodboldoptagelser, hvor man føler, at der rent faktisk spilles fodbold på skærmen. Filmen er imidlertid ikke specielt vellykket i hverken struktur eller skuespil, men sådan er det jo også ofte med fodboldkampe i virkeligheden.

Kan streames på Netflix

The Damned United


Dette er en klassiker. Også selvom filmen faktisk kun er ni år gammel. ’The Damned United’ er fortællingen om store ambitioner uden for banen. Det er instruktør Tom Hooper – der året efter instruerede Oscar-vinderen ’Kongens store tale’ (2010) – som her fortæller historien om Brian Cloughs korte tid i Leeds-cheftrænersædet i 1974.

Der er dømt selvovervurdering for alle komediepengene, mens hierarkierne i omklædningsrummet virkelig spiller optimalt. Dette er simpelthen sublim fodboldunderholdning med tyk britisk humor. 

Kan streames på Viaplay

Les Bleus

 

Det danske landshold møder Frankrig d. 26. juni i Moskva. Og hvis man vil læse lidt op på de tidligere franske verdensmestre, behøver man faktisk ikke finde en bog frem. For med ’Les Bleus’ serveres en fascinerende historie om det franske landshold som både fodboldhold og politisk kampplads.

En række koryfæer udtaler sig, og man fornemmer hurtigt, at fodbold ikke bare handler om systemer og målscoring. I Frankrig er der både sociologiske og psykologiske kampe på spil.

Kan streames på Netflix

FIFA Football Show


Dette er en slags verdensoverflyvning med fodbold for øje. Man får både fodboldhistorie, linjer imellem store og små klubber og ikke mindst interessante interviews med spillere og trænere.

I serien her er der unik adgang til aktørerne, men også forrygende fodboldfortællinger om eksempelvis linket imellem Brasiliens bedste klub og et amatørhold fra England. Er man bare det mindste interesseret i fodboldhistorie, så er ’FIFA Football Show’ uden tvivl noget, man skal tjekke ud.

Kan streames på Viaplay

Se, hvad vi ellers skriver om: Streaming og Serier