Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Copenhell

Foto: Bax Lindhardt

Kvinder på Copenhell

15 kvinder vi kan li’ på COPENHELL

Djævletegn. Tatoveringer. Piercinger. Smil. De kalder sig rocksild og er stolte af det.

Simone Nygaard Madsen, 25 år og fra Aarhus. Studerer kristendom, kultur og kommunikation.

”Jeg er i den grad en rocksild. Rock giver mig en særlig følelse. Jeg kalder det ’kriller’. Det er som om, jeg eksploderer af glæde inden i. I år skal jeg høre Alter Bridge, Saxon og Europe.”

Simone Alexandra Jørholt, 26 år og fra København. Er danser.

”Jeg nyder energien og følelsen af frihed i rockmusikken. Miljøet er åbent og inkluderende. Her kan alle være med. Jeg skal høre System of A Down, men er nysgerrig og skal ud og se så mange bands som muligt.”

Josephine Petersen, 35 år og fra Gilleleje. Til festival med sin mand.

”Det er ham, som har lært mig at holde af metal. Vi får vores tre børn passet og har en mega god oplevelse sammen. Sidste år var min første gang på COPENHELL. Jeg kan især lide den afslappede stemning og de gode og sjove typer herude. Jeg skal høre System of A Down.”

Tenna Junker, 24 år og fra Hvidovre. Er sammen med gamle venner.

”Rock har været en del af mit liv, siden jeg var 14 år. Jeg er opvokset i en lille provinsby, hvor alle lignede hinanden, men jeg havde et behov for at skille mig ud. Det hjalp rocken mig med. Jeg glæder mig til at høre Europe og Powerwolf.”

Mette Bundsgaard Jensen, 21 år og fra København. Debutant på COPENHELL.

”Jeg føler mig godt til rette herude og i rockmiljøet. Jeg har mange gange følt mig malplaceret i andre perioder af mit liv. Det gør jeg ikke her. Jeg hører til blandt de her mennesker. I år vil jeg høre Architects og Ghost Iris.”

Rikke Blomsterberg, 38 år og fra København. Er på festival med sin mand og søn på 1 år.

”Jeg skulle have været på COPENHELL sidste år for at se mine store idoler: Ozzy Osbourne og Black Sabbath. Men så kom ham her lidt for tidligt, og jeg fødte fire dage før festivalen. Vi har døbt vores søn Ozzy.”

Anne Lindfjeld. 36 år og fra København. Model, personlig træner og tidligere tv-vært på ”Headbangers Ball”.

”Det er første gang, jeg er på COPENHELL uden at skulle arbejde, og jeg elsker det. Klokken er 17, og jeg har allerede en lille buzz kørende. Jeg begynder så småt at søge tilbage mod tv-verdenen efter at have fået to børn. Det skal selvfølgelig være til noget med metal. Det er mit liv. Jeg skal høre det hele!”

Frida Sommer, 24 år og fra Vanløse. Bartender.

”Falder jeg i en moshpit, bliver jeg altid samlet op af folk omkring mig, selv om jeg ikke kender dem. Sådan er det bare. Metal-fans er rare, og vi passer på hinanden. Her føler jeg mig aldrig alene. Det fælleskab har jeg ikke fundet andre steder. Jeg skal se Carcass og The Dillinger Escape Plan.”

Nina Nüssle, 21 år og fra København. Bassist og bartender.

”Min mor spillede Kiss og slæbte mig med til rockkoncerter – især med DAD. Så jeg fik rock ind med modermælken. Jeg har været på COPENHELL alle otte år, og jeg kender ikke nogen federe festival. Her er et dejligt fællesskab. Prøv det. I kan finde mig på forreste række til Five Finger Death Punch.”

Katherina Bakopoulou, 31 år og fra Athen, bor nu i København. DJ, bartender og netop færdiguddannet som computeringeniør.

”MTV var i gamle dage en musikkanal med kant. Det var der, jeg lærte rock, og rock har fulgt mig lige siden. Jeg bliver aldrig træt af det. Jeg skal høre Rob Zombie.”

Laura Nielsen, 22 år og fra Falster. Arbejder i en bagerforretning. På COPENHELL med sin mor og tvillingesøster.

”I kan give min mor skylden. Jeg er hjernevasket. Hun stopfodrede os med rock. Jeg elsker at være her, hvor vi alle er fælles om god musik og masser af øl. Folk er rare og venlige. Jeg glæder mig til Alter Bridge.”

Emilie Nielsen, 22 år og fra Falster. Arbejder med ældrepleje. Søster til Laura.

”Min mors hjernevask gik også ud over mig, men det vil jeg ikke klage over. Det var dog bandet Shinedown, som virkelig fik mig ind i rockmusikken. I år glæder jeg mig især til at se Alter Bridge.”

Doris Mustapha, 29 år og fra Bergen, Norge. Sygeplejerske.

”Jeg er faktisk ikke helt vild med den hårde rock, men min sambo overtalte mig til at komme her ned, og jeg er så glad for det. Her er en super god stemning. Måske jeg kommer til at kunne lide musikken alligevel, i hvert fald den mere melodiske, og jeg skal i hvert fald høre System of A Down.”

Christina Egelund, 29 år og fra Roskilde. Sygeplejerske.

”Min bedste rockoplevelse fik jeg i morges. Min 8-årige søn headbangede i bilen til Pearl Jam, og jeg blev så glad og stolt. Det er anden gang, jeg er her, og i år glæder jeg mig især til Rob Zombie.”

Tine Refstrup Jensen, 31 år og fra København. Sygeplejerske.

”Jeg har lyttet til rock, siden jeg var ung teenager. Det var nok min storebror, som fik mig ind i det, og jeg var især vild med Smashing Pumpkins. Det er mit første COPENHELL, og jeg vil blot nyde at være her og se så mange koncerter som muligt.”

LÆS OGSÅ: 14 kvinder vi kan li' på NorthSide 2017

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li: Pernille Blume

LÆS OGSÅ: The Morning After: Frederikke Lykke