15 kvinder vi kan li' på Wonderfestiwall
Foto: Mie Christensen

15 kvinder vi kan li' på Wonderfestiwall

De er skønne, de er sjove, og de er smukke. Hils på den bornholmske festivals kvindelige publikum her.

Frem til på søndag er omkring 6.000 mennesker stimlet sammen omkring Opalsøen på Bornholm til 10-års jubilæet for Wonderfestiwall. Blandt publikum vrimler det med søde piger, og vi har snakket med nogle stykker af dem om festivaltraditioner, koncertkys og god musik.

Nanna Erlandsen, 25 år og fra Frederiksberg. Studerer på pædagoguddannelsen.

"Jeg glæder mig virkelig meget til, at Suspekt spiller på lørdag. Det er jo lidt blevet en tradition, at de lukker festivalen ned, og de skaber en helt magisk stemning. Det er som om, at alle bliver venner i et øjeblik og bliver enige om at give den det allersidste gas og drikke den sidste øl sammen."

Amanda Valentin, 21 år og fra København. Ansat i Designers & Friends.

"Vi er otte venner, der har en tradition med at sejle fra København til Bornholm, når der er Wonderfestiwall. Turen tager cirka et døgn. Båden ligger lige hernede i Hammershavn, og så sover vi dér i stedet for i et telt."

Ninna Skovshoved, 22 år og fra København. Er scouter hos Unique Models.

"Jeg er faktisk på arbejde lige nu. Det føles som den 117. festival, jeg er taget alene til for at se, om jeg kan finde nye modeller til bureauet. Det er lidt sjovt at være på festival på den her måde, for selvom man er alene, taler man hele tiden med en masse spændende mennesker."

Lauren Jensen, 20 og Amalie Grønbech, 20. Er begge fra Bornholm og arbejder i butik.

"Vi er bedste veninder og har været det helt tilbage fra skoletiden.Vi blev enige om, at i dag var kikset-dag, så vi har taget matchende sæt på, som vi købte på en fælles rejse til Vietnam. Vi arbejder begge i butik, bor sammen og sover i samme telt her på festivalen. Vi gør egentlig mange ting sammen. Men vi er altså ikke kærester."

Michele Andersen, 31 år og fra København. Er frisør.

"Et af mine bedste festivalminder er fra Roskilde Festival i år, hvor jeg stod og kyssede med en fyr under Icona Pop-koncerten. Alle syntes det var ærgerligt, at det regnede så meget, men da vi stod dér og kyssede i gummistøvler og store regnjakker, tog jeg mig selv i at tænke på, hvor lykkelig jeg var for, at det styrtede ned."

Mie Duus, 26 år og fra Frederiksberg. Studerer på læreruddannelsen.

"Det er min første gang på Wonderfestiwall. Ellers er jeg altid på Roskilde Festival, hvor vi bor en stor gruppe piger sammen. Vi har altid forskellige temaer for vores camp. Et år havde vi Robinson-tema med ø-råd og det hele. En anden gang havde vi en dumme-hat, som skiftede hoved efter, hvem der havde dummet sig aftenen før. Jeg fik hatten på et tidspunkt, men jeg siger ikke hvorfor."

Anna Krogh, 21 år og fra Frederiksberg. Studerer dansk på Københavns Universitet.

"Jeg er flyttet fra Bornholm nu, men er kommet tilbage hver sommer siden 8. klasse for at mødes med mine gamle venner herfra på Wonderfestiwall. Men den bedste fest sker faktisk på parkeringspladsen uden for festivalen, hvor der altid er nye mennesker, der er friske på en omgang ølbowling."

Marie Petersen, 21 år og fra København. Studerer på socialrådgiveruddannelsen.

"Jeg har en tradition med to andre veninder om at få sådan nogle tyggegummi-tatoveringer, hver gang vi er på Wonderfestiwall. Vi trækker dem i en automat nede på Allinge Havn. Et år havde jeg fire i ansigtet og en på hagen. Måske er det mest min egen tradition."

Emma Larsen, 18 år og fra Bornholm. Studerer på HHX.

"De første par år, jeg var på Wonderfestiwall, campede jeg med mine venner. Men som jeg er blevet ældre, er jeg begyndt at bo sammen med min familie, og det er virkelig hyggeligt. Det bedste ved festivalen her er, at man kan spotte alle de nye up-and-coming-kunstnere, før de bliver rigtig store."

Adina Ren, 23 år og fra København. Studerer journalistik på Roskilde Universitet.

"Jeg kan lige så godt sige det, som det er. Jeg glæder mig allermest til at se Burhan G. Vi er en masse piger afsted sammen på festivalen, som kender hinanden fra en natklub i København, hvor de altid spiller meget af hans musik. Man kan vist godt sige, at han er vores fælles, store interesse."

Sarah Kjær, 23 år og fra København. Studerer på socialrådgiveruddannelsen.

"Jeg er faktisk indfødt Bornholmer, så når der er Wonderfestiwall, føler jeg, at jeg vender hjem. Det er ren nostalgi. Festivalen er en sand perle, der hvert år sætter et perfekt punktum for min sommerferie."

Astrid Kristine Lind-Holm, 21 år gammel og fra København. Skal rejse i tre måneder til New Zealand og Australien.

"Min mormor og onkel bor på Bornholm, og jeg er her på festivalen med mine to kusiner og min fætter. Jeg er vant til Roskilde Festival, hvor der er lidt mere kaos. Wonderfestiwall er meget mere stille, rolig og nede på jorden - en rigtig familiefestival."

Sasha Carvalho, 23 år og fra København. Er sprogansvarlig i en institution.

"Det dér med at sove i telt, hvor man ligger og fryser om natten og så vågner op og sveder i solen om morgenen, er ikke lige mig. Så min veninde og jeg har lejet en AIRBNB-lejlighed i Allinge. Og så skal vi drikke en masse kold rosé."

Nicoline Steen, 27 år og fra København. Er projektleder.

"Jeg skal stå forrest til Minds of 99-koncerten, fordi jeg synes, det er noget af det fedeste rock, vi har her i landet. De har noget kant, som man ikke finder hos mange andre danske rockbands. Og så er det jo fedt, at man kan skråle med på dansk."

LÆS OGSÅ: 14 kvinder vi kan li' på årets danske festivaler

LÆS OGSÅ: 10 kvinder vi kan li' på Roskilde Festival

LÆS OGSÅ: 15 kvinder vi kan li’ på COPENHELL