9 julegavetips: Sådan køber du lingeri (til kvinden i dit liv)

9 julegavetips: Sådan køber du lingeri (til kvinden i dit liv)

Julen nærmer sig, og sexede undertøjsreklamer stråler i bybilledet. Man ser noget, der ligner en million og tænker med forhøjet puls: I år skal hun have undertøj!

Men i butikken trænger spørgsmålene sig på. Hvilken størrelse? Hipster eller thai? Hvad kan hun overhovedet lide? En loose-loose-situation tegner sig: Først gør du dig pinligt bemærket i butikken, og når pakken skal åbnes, får du en mopset kæreste, fordi du fuldstændig har misforstået hendes smag og fejlvurderet hendes mål.

Lyder det bekendt, skal du ikke lade dig traumatisere, men tage en dyb indånding og kaste dig ud i ydmygelserne endnu en gang.

”Det er bedre at komme hjem med et forsøg, selv om det rammer ved siden af. Man har allerede vundet på, at man har været i butikken og ikke bare købt hende et gavekort - det er simpelthen for tamt,” siger Lykke Staun Rungsted til euroman.dk.

Hun arbejder for undertøjmærket Triumph i Magasin i København og fortæller, at julen er det eneste tidspunkt, hun møder mandlige kunder.

De optræder ofte usikkert, men det bærer en trænet ekspedient over med, siger hun:

”Hvis manden siger: ’Min kæreste er ikke lige så stor som dig’, kan det da godt være, man tænker: ’Tak skal du have’. Men det tager man med. Jeg synes faktisk ikke, der er noget, de kan gøre forkert.”

Med disse ord som opmuntring kommer her 9 gode råd sammensat med hjælp fra eksperter på feltet.

1. Rod i hendes skuffe 
Din indkøbstur begynder med ordentlig research.
”Du vil gerne have, at hun kommer til at gå med det undertøj, du køber til hende, så gennemrod hendes ting, og find det sæt, hun er gladest for eller oftest bruger, og noter målene ned, så du har dem med i forretningen,” siger Pernille Lund, der arbejder med marketing for Triumph. Der står en helt masse tal på mærkerne, gå efter størrelsesangivelsen for EU. Der skal både være et tal og et bogstav.

2. Højde og drøjde
Vil du være endnu mere tjekket, så oplys ekspedienten om din partners højde og vægt (hvordan du får listet de oplysninger ud af hende uden at afsløre dine julegaveplaner, har vi desværre ikke noget skudsikkert råd til).
”Derudfra kan en erfaren lingerimedarbejder ret præcist regne sig frem til hendes omkreds og finde det rigtige,” fortæller Aneta Bülow, der er personal shopper i Magasin med lingeri som speciale.


Det er ikke sikkert, at kvinden i dit liv har lyst til at have g-streng på hver eneste dag i sit. Snup også en praktisk thai-trusse til hverdagen.

3. Et spørgsmål om stil 
Når du er i gang med at rode, så studer det undertøj, hun går mest med, og bemærk, hvad hun går i.
”Jeg plejer typisk at spørge, om det skal være med push-up, eller blonder, eller hvilke farver hun kan lide,” siger Lykke Staun Rungsted. Hvis du rammer hendes stil, har du demonstreret, at du er opmærksom, og det er en halv succes. Hvis du føler dig selvsikker nok, kan du omvendt også købe noget, der ikke ligner noget, hun bruger i forvejen, men som du kan lide. Det handler blot om at servere det på den rigtige måde. 
”Selv om du har købt noget, der er frækkere end det, din kæreste, kone, eller elskerinde plejer at gå med, er der forhåbentlig ærlighed nok mellem jer, til at du kan fortælle hende, at du fantaserer om at se hende i det. Manden skal ikke presse, men fortælle, hvor meget, han elsker hende, og hvor fræk hun kommer til at være i outfittet,” fortæller Sussi La Cour – tidligere Katja Kean. I dag arbejder hun med bikram yoga, men for nogle år siden var hun indehaver af undertøjmærket Katja K. 

4. Til hverdag og fest
 Men selv om du går linen ud med leopardpletter, farvestrålende hofteholdere, juvelbesatte g-strenge, eller hvad der nu pirrer din fantasi, er det en tommelfingerregel også at give noget mere konservativt ved samme lejlighed.
”Vi anbefaler altid, at man sammen med det sexede røde sæt beregnet til festlige lejligheder, køber noget mere dagligdags. Kvinder kommer alt for sjældent ud at købe lingeri, så alle har behov for en god hverdags-bh,” siger Pernille Lund fra Triumph. På samme måde: Hvis du køber en g-streng, så tag også et par thai-trusser, det mest almindelige og dydige snit.

5. Ikke under træet
Overrækkelsen af lingeri er af åbenlyse årsager en delikat sag. Både for dig, der risikerer fiasko, og for hende, der modtager det og ikke nødvendigvis er interesseret i, at hendes nye g-streng skal beundres af hele familien.
”Voksne mennesker bestemmer selv, hvornår de vil give deres gaver. Køb en kaffemaskine til juleaften, og giv det superkinky undertøj om morgenen eller på et andet tidspunkt,” anbefaler Sussi La Cour.


Læg ikke håndjernene under juletræet, vent med at introducere dem til en intim stund.

6. Tjek hitlisten

Hvis du ikke har nogen personlig smag, ikke kan kende en negligé fra en bh og er totalt på bar bund i forhold til hendes undertøjsstil, så spørg ekspedienten, hvad der sælger bedst. Det bliver mange glade for, siger Lykke Staun Rungsted.

7. Glem shapewear!
Disse år sendes der meget undertøj på markedet, der er fremstillet til at holde, støtte, fremhæve nogle og reducere andre af kvindens former – såkaldt shapewear. Typisk glatter det mave eller lår og giver dem et strammere look under tøjet. 
”Det skal du holde dig fra. Det er noget, kvinder køber til sig selv,” siger Pernille Lund fra Triumph marketing. Sussi La Cour:
”Kvinder vil gerne have, at deres mand synes, hun er den smukkeste kvinde i verden, som hun er.”

8. Hellere for meget til gården end til gaden
Hvis du er usikker på, om du rammer den rigtige størrelse, så er det bedre at købe for stor bh og for små trusser. ”Hun skal føle sig smuk, og ingen kvinder har lyst til at have en stor røv,” siger Sussi La Cour. 

9. Jo mere kvinde desto mere stof 
Det betyder ikke, at du nødvendigvis skal købe den allermindste snor af en g-streng-trusse. Det kan betale sig at tage et nøgternt kig på din udkårnes fysik og bruge den som retningslinje i lingerivalget. Sussi La Cour mener, at buttede kvinder kan lide undertøj, der har lidt mere stof og lidt mere konstruktion, som holder på formerne. Omvendt, hvis der ikke er så meget barm at holde på, er det lidt fjollet med en meget konstrueret bh.LÆS MERE: Både til gården og gaden: Balderne er de nye bryster

LÆS MERE: Varm og stilsikker vinter: 15 lækre støvler

LÆS MERE: Guide til 7 klassiske herrefrisurer

Se, hvad vi ellers skriver om: Undertøj og Gaver