90’erne blev nærmest styret af supermodellerne. De smukke modeller blev forgudet, og deres hverdag var ekstravagant og glamourøs. De havde næsten stjernestatus som Michael Jackson og Spice Girls.  

Fænomentet ’The Big Six’ dækker over seks af de største supermodeller, der var overalt i 90’erne: Cindy Crawford, Stephanie Seymour, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington og Claudia Schiffer. 

Her 20 år senere har ’The Big Six’ og de andre af årtiets supermodeller lagt det travle modelliv lidt på hylden og fundet andre ting at tage sig til. Her er skuespil og velgørenhedsarbejde populært. Men flere af dem holder da stadig gang i modelarbejdet en gang imellem.  

LÆS OGSÅ: 16 danske bud på den nye Helena Christensen  Og det forstår vi godt, når man ser, hvor skånsomt tiden har behandlet Helena Christensen, Heidi Klum og alle de andre. 

Helena Christensen

Vores helt egen supermodel. Helena Christensen vandt som helt ung Miss Copenhagen og repræsenterede efterfølgende Danmark ved Miss Universe-konkurrencen. Hun har lavet kampagner for Chanel, Prada og Victoria’s Secret. Men hendes topløse optræden i Chris Isaak-musikvideoen ’Wicked Game’ vil vi aldrig glemme. Det er ingen hemmelighed, at Helena holder sig godt, hvilket Euroman selv erfarede, da vi havde hende og veninden Oh Land på forsiden i maj-udgaven. 

90'erne


I dag


Kate Moss

14 årige Kate Moss blev spottet i JFK-lufthavnen af grundlæggeren af det store modelbureau Storm. Hun har været på flere hundrede forsider, men er især kendt for en kontroversiel Calvin Klein-reklame, hvor hun optræder topløs som blot 18-årig. Hun har været blandt de rigeste modeller i verden i mange år. Nu er hun 41 år gammel, men det holder hende ikke fra at promovere sit ydre. Da hun fyldte 40, var hun helt nøgen på forsiden af Playboy.  

90'erne


I dag


Naomi Campbell

Naomi Campbell studerede ballet i London, da hun blev opdaget, og hendes modelkarriere blev skudt i gang med raketfart. Hun har gået shows for stort set alle de største og mest historiske internationale modehuse og var en af frontfigurerne i ’The Big Six'. I dag er det svært at se den store ældning på en af 90’ernes mest fotograferede kroppe. 

LÆS OGSÅ: De smukkeste fodboldkærester på Instagram

90'erne


I dag 


Linda Evangelista

Hun deltog som helt ung i Miss Teen Niagara og flyttede efterfølgende til New York. Hun blev en modelsensation, da hun valgte at klippe sit hår kort. Hun endte med at være et af 90’ernes absolut mest kendte ansigter. Linda Evangelista er især kendt for at have sagt, at hun ikke ville stå ud af sengen om morgenen, hvis ikke hun tjente minimum 10.000 dollars i løbet af dagen.

90'erne


I dag 


Stephanie Seymour

Hun blev kendt for sit vilde datingliv (datede bl.a. Axl Rose) og for at have den perfekte krop. Udover at have prydet de fleste store modemagasiners forsider, har hun også været frontkvinde på Sports Illustrated og Playboys magasiner. At blive mor har ikke forhindret Stephanie i stadig at holde sin krop i perfekt stand.

LÆS OGSÅ: 5 sommerkvinder du ikke kan lade være med at kigge efter 

90'erne


I dag


Christy Turlington 

Kendt for sine fyldige læber og søde smil blev Christy Turlington kæmpe stor i 90’erne. Hun er endda blevet kåret af Metropolitan Museum of Art (New York) som ’Face of the 20th Century’. I dag er hun 46 år gammel og mor til to. Hun er gift med skuespiller Edward Burns og arbejder som forretningskvinde ved siden af det modelarbejde, hun stadig laver. 

90'erne


I dag


Tyra Banks

Hendes modelkarriere begyndte, mens hun stadig gik i high school. I hendes første år som professionel model optrådte hun i Seventeen Magazine, og efter at have færdiggjort skolen blev hun sendt til Paris og udlevede modeldrømmen på fuldt tryk. Hun har efterfølgende gjort karriere som tv-vært, måske mest kendt for sin værts-/dommerrolle i ’America’s Next Top Model’. I dag sidder der lidt flere kilo på sidebene, men de kurvede former gør hende ikke mindre sexet. 

90'erne


I dag 


Cindy Crawford 

Hun blev kendt for sit skønhedsmærke lige over læben og blev et af 90’ernes mest kendte ansigter. I dag er hun 49 år gammel og har lige medvirket i den seneste Taylor Swift musikvideo, hvor en af nutidens største modeller Cara Delevingne også er med. Til daglig designer hun møbler og laver en del velgørenhedsarbejde. Men der er stadig tid til nogle modeljobs også. 

90'erne


I dag 


Karen Mulder

Den hollandske supermodel har arbejdet for alle de vigtigste internationale designere. Karen Mulder har også begået sig i musikbranchen, hvor hun gjorde comeback i 2004, da hun udgav cd’en ’Karen Mulder’. I 2007 gjorde hun så comeback på catwalken, da hun gik et Dior-show sammen med flere andre repræsentanter fra denne liste, herunder Naomi Campbell, Linda Evangelista og Helena Christensen. 

90'erne


I dag


Eva Herzigova

Den 42-årige tjekke var endnu en af 90’ernes supermodeller. Hun blev især kendt for sit kampagnebillede for Wonderbra, som er blevet kåret til det mest ikoniske reklamebillede gennem de sidste fem årtier. I dag gør hun sig primært som skuespiller. 

90'erne


I dag


Heidi Klum

Heidi Klum var stor i 90’erne, men mindst lige så stor i 00’erne. Og den dag i dag er hun stadig lige så meget i vælten. Den tyske supermodel er også blevet skuespillerinde, modedesigner, tv-producent og kunstner. Hun har medvirket i flere tv-serier, herunder Sex and the City.      

90'erne


I dag


LÆS OGSÅ: Udlandet kårer dansk model som den næste store ting på Instagram

LÆS OGSÅ: De smukkeste fodboldkærester på Instagram

LÆS OGSÅ: Er Nina Agdal den nye Helena Christensen?