Det ved jeg om mænd: Mette Lindberg
Foto: Sigurd Grünberger. Hår: Marianne Jensen/Kevin Murphy.

Det ved jeg om mænd: Mette Lindberg

28-årige Mette Lindberg er sangerinde i bandet The Asteroids Galaxy Tour, hvis musik er blevet brugt af Apple, Heineken og tv-serien ’Mad Men’.

En mand skal være gavmild. Hvis han først er det på én måde, er han det tit på alle mulige andre. Hvis han er gavmild med sin kærlighed, gælder det som regel også, at han er hjælpsom over for sine venner eller kan finde på at give en omgang, hvis man går ud sammen.

En mand skal vide, hvad hans kvinde ikke bryder sig om. Det er vigtigt, for ellers kan det tolkes som manglende opmærksomhed på og forståelse for hendes behov.

Det bedste råd, jeg har givet, er, at man godt kan ligge ned uden at sove. Da jeg hørte mig selv sige det første gang, gav det måske ikke helt mening. Men man kan selv fortolke noget ud fra det, og det kan jeg godt lide. Det er ment som, at man kan nøjes med at lukke øjnene, hvis man har for travlt til at tage sig en reel lur.

Jeg bliver skidt til mode, hvis jeg får færten af mandschauvinisme. Hvis mænd er lidt skeptiske over for, om en kvindes udsagn nu også kan være rigtigt, fordi hun er kvinde.

Intrigante kvinder kan gøre mig rasende. Typen, der er bitchy og skaber en uærlig og mørk stemning. Hun bruger alt det, du har sagt, imod dig for at se godt ud på din bekostning.

Øjnene er det mest sexede ved en mand. Hans udstråling af selvsikkerhed, uden at det er selvfedme. Det er helt afgørende, hvis jeg skal blive tiltrukket. Han skal have en rar energi.

Hvis en mands arme er så muskuløse, at de ikke kan falde ned langs kroppen, men dingler, når han tromler ned igennem gaden, er det meget usexet. Jeg er i det hele taget ikke til ekstrem muskeldyrkelse. Men fred være med det. Det er sødt nok, men ikke særlig frækt.

Jeg elsker kød, og en mand skal helst kunne grille et stykke kød. Ellers synes jeg egentlig, det er lidt strengt at sige, hvad man skal kunne som mand og kvinde. Men kan han det, kan jeg til gengæld leve med, at han ikke kan koge et æg.

Jeg elsker skør mimik og twist af ord. Det kan virkelig få mig til at grine. Jeg har et blødt punkt for komikere som Mike Myers, Jim Carrey og Eddie Murphy. Linda P er også virkelig sjov, men hun er jo ikke en mand.

For mig er lykke ikke bare en scene fra en perfekt dag, det er mere en gennemgående følelse. Det er også en del af lykken at kunne være ked af det en gang imellem. Ellers er der ikke balance i tingene.

En rigtig mand er typen, som vil bære mig op ad trappen, hvis jeg er lidt for stiv. Og som ikke får angst ved at skulle med i IKEA.

Vi var nok 11 år begge to. Jeg havde måske lidt mere opstoppernæse dengang. Han havde stirret på den længe, da han henvendte sig til mig i skolen: ”Jeg vil vildt gerne stå på ski ned ad din næse,” sagde han. Der sad vel et godt flyvehop ude for enden, men jeg tror, det var ment poetisk. Gad vide, hvad han laver i dag.

Man kommer langt med optimisme. Jeg er i bund og grund optimist. Det føles godt for sjæl og krop. Det nytter ikke at være pessimist. Alting er godt for noget.

Det mest romantiske nummer, jeg kender, er ’All the Time in the World’ med Louis Armstrong. Det er et meget romantisk nummer. Det har en uendelig følelse over sig. Lidt som hvis man har sin elskede i sine arme. Det vækker en varm følelse af kærlighed i mig.

The Asteroids Galaxy Tour er albumaktuel over hele Europa i februar og kan opleves på spillestedet Vega i april.