Det ved jeg om mænd: Sara Hjort Ditlevsen
Foto: Bjarke Johansen.

Det ved jeg om mænd: Sara Hjort Ditlevsen

Den 23-årige skuespiller om sommerromancer, anger management, androgyne mænd og rigtige mænd, som forstår at tage fat.

Kvinder må stirre mere end mænd, uden at de er stalkere.

Jeg tænder ikke på mænd med magt, jeg tænder på mænd med talent og passion.

Jeg kan godt finde på at klaske en mand i røven. Hvis han bliver sur, så ved jeg, han ikke er noget for mig, så er han for fimset. Han skal kunne se humoren.

Kvinder siger, de vil have en mand, som er sjov, og selvfølgelig er det dejligt at grine, men jeg er ikke interesseret i en pauseklovn. Lidenskab er langt vigtigere for mig, lidenskab i forhold til det, man laver, i forhold til de mennesker, der omgiver én.

Aviserne skriver, at vi kvinder snart kan klare os uden mænd, vi kan faktisk få børn uden mænd. I er nærmest unødvendige, forstår man, men det passer ikke. Det kan godt være, at I skal tage jer sammen en gang imellem, men vi kan ikke undvære jer. Det skal I bare vide.

Jeg lider af penismisundelse. Manden har et instrument, kvinden ikke har, og der ligger en enorm styrke i det. Han skal performe på en anden måde. At være mand og gå i seng med en kvinde, det må da være det fedeste. Jeg kan næsten forestille mig, hvordan det føles. Jeg har også et par veninder, der har det ligesådan.

Det, man forelsker sig i, er ikke altid det, man har godt af eller brug for.

Jeg er fascineret af androgyne mænd. De er enormt smukke. De kan næsten få mig til at føle mig som manden i forholdet, hvor jeg tænker, at det er fedt, det her. Men når det kommer til fantasier om en mand, så er det ikke de androgyne mænd, jeg drømmer om, så er det mænd, der kan finde ud af at tage fat.

Jeg kan skrige og tude, hvis en kæreste skaber usikkerhed, for hvis han elsker mig, hvorfor gør han så sådan? Jeg overvejer nogle gange at melde mig til et kursus i anger management. I sådan en situation virker det kun, hvis han er den store og går hen og krammer mig: ”Så så, skat, nu tager vi det roligt.” Han kan alligevel ikke ændre på mit temperament, men han kan lære at håndtere det.

Da jeg var yngre, tænkte jeg, at når jeg fik en kæreste, skulle det gøre mig evigt lykkelig og fjerne den ensomhedsfølelse, jeg kan gå rundt med. Vi skulle smelte sammen til ét menneske. Men som en af mine venner sagde, så havde han ikke lyst til at blive til ét menneske sammen med sin kæreste, han vil hellere have et forhold, der gør dem begge til to større mennesker, for så holder man fast i, hvem man er.

Man skal ikke være bange for at blive dumpet, det gælder om at tage chancen. En sommernat i New York fik jeg øje på en høj, flot fyr med afro nede i East Village. Jeg cyklede efter ham, stoppede ham og sagde: ”Jeg synes, du ser virkelig godt ud, så jeg tænkte, om du ville have mit nummer, eller om jeg kan få dit. But please tell me that you are at least 22.” Det plejer ikke at fungere, hvis fyren er yngre end mig.

Vi havde en dejlig sommerforelskelse. Vi dansede hele næste nat, og efter midnat fandt jeg ud af, at det var hans fødselsdag. Han blev 22.
 
Sara Hjort Ditlevsen kan til næste år opleves i TV 2’s dramaserie ’Rita’ og i spillefilmen ’Undskyld jeg forstyrrer’ sammen med Nicolas Bro og Stine Stengade.

Styling: Simon Rasmussen
Makeup: Mette Munch

Se, hvad vi ellers skriver om: Smukke Piger