Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

Emilie Lilja stopper som model
Foto: DITLEV ROSING

Emilie Lilja stopper som model

Den populære model vil fokusere på andre projekter som dj og influencer.

Efter 10 år som model indstiller den 29-årige forfatter, dj og tidligere ’En kvinde vi kan li’’ Emilie Lilja sin modelkarriere. Valget blev offentliggjort på Instagram:

De sidste 10 år har hun rejst verden tynd og boet i flere år New York med sine modelmål som primære indkomst, mens hun har dj’et på nogle af de største klubber i New York. Men siden hun vendte hjem til Danmark fra New York, har det været andre interesser, der har trukket i hende.

”Jeg tror, at jeg i de sidste par år ikke brændte for det mere. Da jeg kom hjem til Danmark, fandt jeg nogle andre ting at gå op i end kun at passe modelmål. I takt med at jeg har skrevet min bog, som handler om modellivet og det pres det også er, følte jeg, det var på tide at sige tak for denne gang. Det var 10 gode år som jeg er glad for, men det er også mærkeligt, at det er slut.”

Foto: DITLEV ROSING

Vil du fortsætte med at være dj?

”Alle de andre ting jeg laver, dem fortsætter jeg med. Jeg går faktisk lidt mere op i dj-delen nu, fordi jeg er blevet signet af Copenhagen Music, som skal stå for alle mine bookinger. Det er jo skide spændende at være selvstændig, for man ved aldrig, hvor man ender. Jeg vil også gerne lave mere tv, men nu må vi se. Jeg regner i hvert fald med at skulle ud og være dj noget mere. Det har været svært at kombinere et nattejob med at være sund, og ikke have render under øjnene på modeljobbet dagen efter.”

Har det noget med bogen at gøre, at du stopper som model?

Når man skriver en hel bog, så sidder man jo også og tænker over, hvad man har oplevet på godt og ondt de sidste 10 år. Jeg tror, at jeg det gav mig det sidste skub, fordi jeg kunne udgive bogen og sige: ’godt, nu skal jeg ikke være model mere’. Det er ikke fordi, jeg siger dårlige ting om modelbranchen i bogen, jeg fortæller det bare, som det er. Nu bliver jeg også 30 til april, det er jo gammelt i modelbranchen, så jeg stopper også, mens legen er god, synes jeg.

Foto: DITLEV ROSING