Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

En kvinde vi ka' li: Katie Keller

Foto: Henrik Adamsen

En kvinde vi ka' li: Katie Keller

Den 21-årige sanger om rytmik, New York og den helt rigtige ’fuck jer’-attitude.

Det blev et vendepunkt i mit liv at møde min bedste veninde. Jeg mødte hende i 1. g. Vi kom begge for sent til første undervisningstime. Da jeg kom ind i lokalet, var der kun én ledig stol tilbage, og det var ved siden af hende. Hun udstrålede så meget ’fuck jer’. ”Er du o.k.?” spurgte jeg, og hun svarede bare: ”Jeg har så mange tømmermænd,” hvorefter hun gik ud og brækkede sig. Jeg ved ikke, om det var dét eller bare en kemisk forbindelse, men så var det venskab beseglet.

Det var første gang, jeg mødte en, der havde præcis det samme mindset som mig, en, der aldrig dømte mig, og en, der var præcis lige så fucked up. Hun lærte mig, at jeg ikke behøver at være som alle de andre. At jeg ikke skal undskylde for, hvem jeg er. Lige meget hvor stærke mine meninger er.

Uanset hvad der sker i dit liv, er der to sider af alting. Både positivt og negativt. Men det er op til dig selv, hvad du bruger tid på. Det lærte min veninde mig om. Jeg bruger det råd dagligt, fx lige nu, hvor jeg ikke har et sted at bo og sover på min mors sofa. Der ville det være nemt at sige, at det er stressende ikke at kunne lukke en dør, men det gode er, at jeg for tiden ikke betaler husleje og hele tiden hænger ud med mine venner. 

Jeg har altid vidst, at jeg ville lave musik. At det var det, der ville gøre mig lykkelig. Fra jeg var helt lille, kunne jeg bare beats, trommede konstant og forstod rytme på en intuitiv måde. Det var ikke noget, nogen lærte mig. Det kildede bare i min krop. Selv i dag kan jeg ikke tygge tyggegummi uden at lave en rytme. Det samme med dans. Jeg havde gået til dans i et par måneder, da jeg som 12-årig vandt DM i kategorien Talent. Jeg dansede hiphop og breakdance. Da jeg gik i gymnasiet, begyndte jeg dog at miste troen på det. Mest fordi gymnasiet er det største forum for mindreværdskomplekser og jantelov. Jeg endte med at droppe ud og tog i stedet en HF for at have bare et eller andet. Det var først, da jeg begyndte at blive seriøs med musikken sammen med min ven og producer Amir, at jeg genvandt den der ’Fuck jer, I’ll show you’-attitude. Den føler jeg, at jeg kommer langt med. Jeg var i New York for at besøge min kæreste og gik rundt i Harlem, da det slog mig: Det er så inspirerende et sted. Der er musik alle steder, folk er så cool, det var lige mig. I subway’en er det helt normalt at opleve en fyr, der bare sidder og rapper for sig selv. Hvis det skete i et S-tog, ville folk tænke: ”Hvad laver ham fyren?” Derovre gør folk, som de har lyst til. Det kan godt være, at de har et hårdt liv, men de owner på en måde deres problemer. De prøver at kæmpe sig op til noget. Den energi kan jeg godt lide. Da jeg kom hjem fra New York, begyndte jeg at lave musik for alvor. Jeg kunne sidde sammen med Amir til klokken fire om natten og så stå op om morgenen klokken otte for at gå i skole.

Min far er filmkomponist (George Keller, red.) og har lavet musik til film som ’I Kina spiser de hunde’ og ’Gamle mænd i nye biler’. Han har stort set lavet alle danske film i 00’erne. Han havde studie i kælderen, så da jeg var barn, faldt jeg altid i søvn til kældermusik. Det var rart. Han lærte mig at være i stand til at arbejde igennem og holde den kørende hele natten. Han arbejder hele tiden – hvilket kan være en belastning – men det er også fedt med mennesker, der brænder for noget. 

Den første gang, jeg optrådte for nogen, var, da jeg som lille sang en Beatles-sang for en dreng, jeg gerne ville imponere. Det gik ad helvede til. Jeg troede, han ville tænke, at jeg var hans drømmepige, og at han ville sige: ”Du er bare fantastisk.” I stedet sad han bare og gloede.

Jeg var i byen med en veninde på Miami Bar. Jeg kedede mig helt vildt og overtalte hende til at tage på Basement Bar, som er min yndlingsbar. Og så så jeg ham. Det var – helt så klamt, som det lyder – kærlighed ved første blik.

Jeg stadig huske det første blik, han sendte mig. Han endte med at komme hen til mig. Han er fra Puerto Rico, har dreadlocks og mega mange fregner. Jeg ved ikke, hvad fuck han ligner. Men han så bare så sød og dejlig ud. Jeg faldt for, at der ikke var noget spil.Det første, han sagde til mig, var: ”Skal jeg holde din taske?” Jeg var på vej ud for at tisse, og så var det det første, der faldt ham ind. ”Næ, det behøver du ikke. Men du må godt komme tilbage om 10 minutter.” Så kom han tilbage præcis 10 minutter efter, og så snakkede vi resten af aftenen. 

En kvinde skal forføres med selvtillid uden at være cocky. Hvis vi allerede er i sengen, siger måden, han bruger hænderne på, rigtig meget. Jeg er fuldstændig solgt, hvis han finder den fine balance mellem, at det er lidt rough, men samtidig kærligt og blødt. Sex er den bedste måde at holde gnisten i live i et forhold. Gør nye ting hele tiden. Jeg har gjort nogle rimelig vilde ting med min kæreste for at holde liv i vores forhold. Og jeg kan sige, at det virker. 

21-årige Katie Keller udgav debutsinglen ’Eller ik’’ i november 2015. Hendes debut-ep udkommer i løbet af 2016.


LÆS OGSÅ: En kvinde vi ka' li: Freja Wewer

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li’: Marie Boda

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li': Joy Frederikke Lundgreen