En kvinde vi kan li': Ericka Jane
Foto: Henrik Adamsen

En kvinde vi kan li': Ericka Jane

Den 20-årige sangerinde om mænd med sprøde morgenstemmer, skægstubbe og Køge Festuge.

Jeg blev født på et betongulv i en slum i Quezon City, Manila. Jeg er halvt filippinsk, halvt dansk og kom til Danmark som helt lille. Jeg er vokset op i Køge, men har tilbragt mange ferier på Filippinerne. Det har været sundt for mig at opleve kontrasten mellem to så forskellige kulturer. Jeg har fået indsigt i en anden verden. Det er en del af mig.

Når jeg er på besøg, hopper jeg i en basket-trøje og shorts og går rundt mellem herreløse hunde. Jeg kan godt lide den ghettoagtige stem-ning i min families kvarter. Det er fedt. Folk er højttalende og støjende og bor i betonhuse og bruger reklamer som forhæng mellem værelserne og hunde, der beskytter deres område. Det er det, jeg bor i, når vi besøger familien. Så ligger man 3-4 mennesker i en dobbeltseng. Det er slum, men det er ægte. Det er grunden til, at jeg holder af det. 

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li': Kaaliyah

 
Jeg optrådte første gang foran et publikum under Køge Festuge i 2009 og vandt Køge Melodi Grand Prix. Der var måske tusind mennesker samlet på Køge Torv, der var kommet for at høre 10 piger i 13-årsalderen. Jeg havde altid drømt om at stå på scenen. Lige pludselig havde jeg chancen. Jeg var vildt nervøs, men jeg forelskede mig i det adrenalinsus, man får. Det hele går vildt hurtigt, når man står på en scene. Når det er slut, tænker man bare: ”Jeg vil tilbage!” Der var en manager blandt publikum, som tog fat i mig efter showet og introducerede mig for forskellige producere. Så rullede bolden. 

Mænd skal være passionerede omkring noget i deres liv. Så har de heller ikke så travlt med at score damer. Det er  fedt at se en fyr med et drive. En, der interesserer sig for noget. Det er motiverende, for det kan man som kæreste også lære noget af. 

Mænd lærer aldrig at forstå, hvorfor piger går sammen på toilettet. Det gør vi, fordi vi godt kan lide selskabet. Hvis man er i byen, går man lige tre piger sammen ud på toilettet, hånd i hånd, og står klemt sammen inde på toilettet. Så snakker man. ”Så du ham der?” ”Sagde han det?” Piger har det ret naturligt med det: Jeg ved, at du tisser; du ved, at jeg tisser; skal vi så ikke bare gøre det sammen? Det lærer I aldrig at forstå. 

Det mest sexede ved en mand er hans morgenstemme. Det er mandigt på en lidt fimset måde. De er mænd, men lidt skrøbelige. Skægstubbe er også sexede. Og så må mænd gerne have en vis størrelse, så de er gode at putte med.   


Det største turnoff ved en mand er, hvis han er selvfed. Nogle mænd tror, de kan score dig ved at sidde ved deres store, dyre bord med en seksliters Belvedere. Så nikker de til én og vil have én over til bordet, men jeg takker nej. Der er piger, der følger efter de selvfede, og der er piger, der kommer for at have det skægt med vennerne. Jeg kommer 100 % for at danse, når jeg går i byen. Jeg foretrækker at købe mine egne drinks. Så skylder man ikke nogen noget. Der findes mænd, som inviterer på en drink, men så regner de med, at man skal stå og pynte på dem i en time. Så vil jeg hellere betale min egen drink og have det sjovt med mine venner. 

Der findes ingen formler for, hvordan en pige skal forføres. Men der er ikke noget mere pirrende end at udveksle blikke med en sød fyr, man har set i en menne-skemængde. Man må godt mærke, at han er interesseret, men ikke for meget. Der må gerne være lidt modspil, så han ikke bare står der og savler. Det spil – kiggede han nu igen? – hvor man langsomt kommer tættere mod hinanden, er spændende. 

Ericka Jane udgav som 16-årig en coverudgave af Drakes ’Marvin’s Room’ på YouTube, der hurtigt fik 100.000 visninger. Hun blev lands-kendt, da hun deltog i ’X Factor’ i 2011. Hun har for nylig udgivet førstesinglen ’Favorite Lie’ fra en kommende ep (lavet i samarbejde med produceren Hennedub).

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li': Gyrith Celilie Ross

LÆS OGSÅ: 16 danske bud på den nye Helena Christensen

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li': Hele 2014