En kvinde vi kan li': Josefine Høgh
Foto: Rasmus Weng Karlsen Billedbehandling: Werkstette. Styling: Rikke Jung Larsen. Modeassistent: Sofie Behrendsen. Hår og make-up: Monika Grensteen / Le Management

En kvinde vi kan li': Josefine Høgh

Josefine Høgh er nærmest født med fodboldstøvler på, og fodbolden har fulgt hende gennem livet både på og uden for banen. Siden sidste år har hun været vært på DR’s ’Fodboldmagasinet’, mens hun har stået på sidelinjen og set sin far få sit livs tackling.

Min største drøm gik allerede i opfyldelse, da jeg var 12. Mine forældre satte mig på et fly til Manchester, hvor jeg skulle holde ferie hos Peter Schmeichel og hans familie. Peter havde arrangeret, at jeg skulle med til træning. Han havde sat et møde op med David Beckham, som var mit største idol, og alle de andre spillere: Jaap Stam, Ryan Giggs, Paul Scholes, Dwight Yorke og Andy Cole. Det var et stjernehold, og jeg var helt paf. Og det er altså virkelig sjældent, at jeg ikke kan finde på noget at sige.

Bagefter kom Beckham med en trøje til mig, hvor der stod ’To Josefine, with love from David’. Selv om jeg i dag møder mange verdensstjerner, er det stadig en oplevelse, der har brændt sig fast i mig.

Jeg er født og opvokset i Odense, og uden at det skal lyde alt for poleret, så kommer jeg fra en rigtig kernefamilie. Vi boede tæt på OB’s anlæg, Ådalen, hvor min far jo har spillet (målmanden Lars Høgh, red.), og hvor jeg selv har slået mine folder med bolden, nærmest siden jeg kunne gå. På min fars side af familien har jeg altid været den eneste pige, og når vi skulle spille fodbold i haven, så var det mig, der blev sat på mål og smadret igennem af min bror og mine fætre. Det har gjort mig hårdfør, for der var ikke noget med at pive.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her