En kvinde vi ka li' Nelleke Verkaart

En kvinde vi ka li' Nelleke Verkaart

En kvinde vi kan li': Nelleke Verkaart

Hej, det er fra Euroman. Vi vil bare sige tak, fordi du stiller op. Du er med i vores jubi-læumsudgave, hvor vi fejrer udgivelse nr. 250 …
”Hvor sejt. Det er en ære.” 

Hvor befinder du dig lige nu?
”Jeg er i mit hus i Amsterdam. Jeg rejser meget, men efter jeg er begyndt på skuespilskole her i byen, tilbringer jeg mere og mere tid i min hjemby. Det er dejligt.”

Jeg forstår, at du også læser psykologi?
”Jeg læser på åbent universitet, så jeg kan tilrettelægge studierne efter mine rejser. Det er vigtigt for mig at bruge indersiden af hovedet.” Hvilken retning inden for psykologi interesserer du dig for?
”Neuropsykologi. Det er interessant at studere, hvordan hjernen fungerer, og hvilke dele af den der er aktive, når vi gør bestemte ting.”

Jeg spekulerer på,
 hvilken del af vores hjerne der aktiveres, når vi ser på billederne af dig i en hotelseng …
”Lad mig se, det er det limbiske system. Det arbejder, når vi reagerer følelsesmæssigt.” 

Kan du fortælle lidt om, hvordan det var at lave den serie?
Så vidt jeg kan se, har du ikke noget tøj på ...”Jeg havde det sjovt sammen med fotografen, jeg følte mig godt tilpas. Jeg havde noget smukt lingeri på, som senere røg af. Jeg har ikke noget imod at lave nøgenbilleder, så længe det er stilfuldt.” Når du kigger i kameraet, tænker du så på en, du elsker? Eller Tom Hanks? 
”Det gælder om at finde en følelse, som gør det realistisk. Vi lavede billederne på et dejligt hotelværelse i København, så det var ikke så svært at skabe en følelse af noget smukt og elegant. Det kom bare. Nogle af billederne blev i øvrigt taget ude på balkonen. På et tidspunkt kiggede jeg ned og fik øje på en gruppe turister, der stod og stirrede på mig. Fra at befinde mig i en romantisk drøm blev jeg meget hurtigt trukket tilbage til virkeligheden. Men vi fik billederne i kassen.”

Du er ofte i Danmark. Er der noget, du ikke forstår ved danskerne?
”Jeg synes, danske mænd er flotte. Og mere fashio-nable end hollandske mænd. Men jeres sprog er lidt anderledes. I lyder sjove.”

Jamen mange tak, og i lige måde. Der var engang en dansk komiker ved navn Dirch Passer, som sagde, at hollandsk er det eneste sprog, som tales af både mennesker og dyr …
”Ha ha, hvorfor dyr?”

Pga. de særlige lyde …
”Det er helt sikkert rigtigt. Og når jeg er i udlandet og hører nogle tale dansk, tror jeg som regel først, at det er hollandsk. Når jeg lytter nærmere efter, kan jeg høre, at det er et helt andet sprog, og at jeg ikke forstår en brik.”Kan du give et råd til vores mandlige læsere, som gerne vil forstå kvinder bedre?
 ”Mænd må gerne være mere tålmodige med kvinder. Jeg har nogle gange svært ved at beslutte mig, derfor er det godt at være tålmodig med mig.”

Hvad sætter du pris på ved en mand?
”At han ikke er for selvoptaget. Jeg har mødt mange mandlige modeller, som bruger længere tid foran spejlet end mig. Det går ikke. Jeg kan bedst lide afslappede, maskuline mænd.” 

Hvad synes du er rart,  hvis en mand skulle invitere dig ud?  
”En hyggelig restaurant, som ikke er fancy. Hvis han vælger et sted, som betyder noget for ham og har en historie, er det langt mere spændende, end hvis den bare er dyr.”  

Hvem skal betale regningen?
”På første date er det fint nok, hvis han giver. Men det er ikke vigtigt for mig, at manden betaler. Jeg betragter mig selv som en moderne kvinde.”Hvilke skuespillere synes du godt om?
”Jeg er stor fan af Mads Mikkelsen. Og af danske film. Jeg elskede dogmefilmene, Lars von Trier og ’Idioterne’. Min absolutte favorit er ’De grønne slagtere’, den er virkelig sjov. Og ’Adams æbler’. ’Jagten’ er god, men tung.” 

Jeg har gemt et af de dyre spørgsmål til sidst. Det kommer her: Hvad er meningen med livet?
”Uha, jeg tænker, at du skal gå efter dine drømme og være glad. Lyder det o.k., eller er det lamt?”

Jeg synes, det lyder fornuftigt. Er du glad?
”Ja, det vil jeg mene. Jeg gør det, jeg har lyst til. Min modelkarriere går fint, jeg har et smukt hus og læser til skuespiller.”

Hvad er den perfekte luksus for dig?
”Jeg elsker at få en virkelig god massage. At blive æltet igennem, så jeg slapper af.”  

Og det må godt være Mads Mikkelsens hænder, der masserer?  
”Det går nok ikke, ha ha. Jeg vil hellere bare sidde og se på ham i en god film.”