Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Træningsekspert Sara Jin Smidt

Foto: Henrik Adamsen

Træningsekspert Sara Jin Smidt

En kvinde vi kan li': Sara Jin Smidt

Træningseksperten om veganere, sundhedsråd og gentlemen.

Sara Jin Smidt, 30, er chefredaktør for magasinet Fit Living, har bloggen healthyskinnybitch.dk og er holdtræner i fitness dk. Smidt udkommer 4. januar med bogen ’Healthy Skinny Bitch’ om kost og træning på Politikens Forlag.

Jeg hadede at dyrke sport, da jeg var yngre. Jeg boede på Østerbro og gik på Øregård Gymnasium i Hellerup. Der var 2 km, men jeg cyklede kun én gang i løbet af gymnasietiden. I stedet tog jeg toget en enkelt station.

Jeg røg masser af smøger og vejede 15 kg mere end i dag, hvilket er meget, når man er halvanden meter høj. Vendepunktet kom, da jeg gik fra min kæreste. Et klassisk tilfælde af teenage-heartbreak. Jeg tabte 7 kg på tre uger og begyndte at træne.

Jeg har en bachelor i fødevarevidenskab og en kandidatgrad i human ernæring. Det største problem ved faget er, at der er mange dygtige forskere, der ved rigtig meget om sundhed, men som er elendige til at formidle det.

Det er frustrerende. Især når der kommer nogen ind fra sidelinjen, som trækker nogle absurde sundhedsråd op af hatten, laver en kur, som på ingen måde er evidensbaseret, og skriver en bog, som sælger 150.000 eksemplarer. 

Det har taget mig mange år at blive tilfreds med min krop. Jeg har ikke særlig store bryster, men det er o.k. Da jeg vejede 15 kg mere, brugte jeg en dobbelt D-skål. Nu har jeg snarere to hammerslag i ryggen – men jeg vil meget hellere have dem og den krop, jeg har nu, end veje 15 kg mere.  

”Al sex starter der.” Sådan formulerede en af mine veninder det, da hun skulle forklare, hvordan en gentleman bør håndtere en date. Selv om kvinder i dag vil være selvstændige og kan alting, er der noget ved den traditionelle kønsrollefordeling. Det med at en mand er opmærksom, henter én, hvis man skal på date, åbner døren for én osv. 

Der er ikke noget værre end overforfængelige veganer-mænd, der drikker decaf soja latte. Omvendt gør det ikke noget, at en mand ikke ligner en, der lever et pizzaliv og spiller enormt meget ’World of Warcraft’. Men en charmerende personlighed kan overskygge de fleste mænds mere eller mindre heldige udseende. 

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li': Xenia Lach-Nielsen

LÆS OGSÅ: Signe Molde: "Selvhøjtidelighed er det største turn-off ved en mand"

LÆS OGSÅ: Se fraklip af vidunderlige Kendall Jenner til undertøjsreklame