beyonce super bowl

Disse dansetrin tænder mænd på dansegulvet

Forskningen har fundet frem til de moves, der gør kvinder mest tiltrækkende for mænd på dansegulvet

Det handler om rytme.

Lige siden tidernes morgenfest har dansegulvet været en arena for kurmageri. Her har kønnene i årtusinder svinget lemmerne i et forsøg på at vise kroppen og motorikken frem fra deres mest charmerende side.

Det er ren Darwinisme. Den dygtigste danser får videreført generne, mens den dårligste ender som bænkevarmer. Sådan foregår udvælgelsen, og mænd er sjældent i tvivl, når de ser en kvinde, der danser på en måde, der gør hende fysisk tiltrækkende.

Skulle man alligevel have svært ved at genkende den bedste danserinde, har forskere fra britiske Northumbria University nu nedfældet en formel for ”kvindelig dans af høj kvalitet”.

Forskerholdet optog videoer af 39 kvinder i alderen mellem 18 og 30 år, der dansede til den samme trommerytme på 125 taktslag i minuttet. Ved hjælp af computerteknologi blev de dansende kvinder omdannet til ansigtsløse avatarer, inden de, i klip på 15 sekunder, blev præsenteret for et panel af både mænd og kvinder.

På den måde kunne paneldeltagerne fokusere på det rent fysiske uden at være påvirkede af hverken påklædning eller personlighed.

Panelet, der bestod af 57 mænd og 143 heteroseksuelle kvinder, blev nu bedt om at bedømme hvilke dansere, de fandt mest tiltrækkende på en skala fra 1-7.

Derefter udledte forskerholdet, hvilke bevægelser, der gik igen for de kvinder, der modtog de bedste stilpoint, og de fandt frem til, at den appetitvækkende feminine dans kan koges ned til tre ting:

”Større hoftesving, mere assymetrisk bevægelse af lårene og et mellemhøjt niveau af assymetrisk armbevægelse.”

Hvor hoftesvingene giver sig selv – bevægelige hofter er synonyme med kvindelighed – kan de assymetriske bevægelser nok bruge en oversættelse. Ifølge forskerne selv vil det sige, at man er i stand til at bevæge de enkelte kropsdele uafhængigt af de andre.

Det vil groft sagt sige, at det handler om feminint kropssprog tilsat koordinering, timing og rytmesans.

Den perfekte kvindelige danser svajer i hofterne, mens hun bevæger lårene i rytmiske serier afvekslende med arme, der svinges eller ryger i vejret. Måske er æbleplukning på dansegulvet bedre end sit rygte?