Se det topløse billede af Naomi Campbell som Instagram censurerede

Naomi Campbell har denne uge føjet sig selv til den efterhånden lange liste af kvinder, der udfordrer Instagrams nøgenhedspolitik i bevægelsen #freethenipple. Før hende har en mængde ukendte kvinder samt en række offentlige personer fra Miley Cyrus og Rihanna til det islandske parlamentsmedlem Björt Ólafsdottír blottet deres bryster i protest mod censuren.

Og hver gang en berømthed lægger billeder af sine brystvorter på Instagram, kan man være sikker på, at der går relativt kort tid, inden det sociale netværk piller dem ned igen.


Bliv ven med os på Facebook

Det skete således også for Naomi Campbell, der ifølge The Independent fik lov at optræde topløs i 20 timer, inden Instagram fandt ud af det og fjernede hende.


Men, som vi ved, en gang på internettet, altid på internettet. Den 45-årige model har da også selv tweetet billedet og på den måde sørget for at forlænge dets liv. Ligesom magasinet Garage har tweetet det for at gøre reklame for en fotoserie i bladet, der er taget fra en kommende Taschen-bogudgivelse med billeder fra hele Campbells lange karriere.


LÆS OGSÅ: 90'ernes supermodeller: Sådan ser de ud i dag

#freethenipple er i princippet en ideologisk kampagne, der opponerer mod maskulin sexisme og ønsker at afseksualisere den kvindelige krop. Hvorfor kan mændene problemfrit vise brystvorter på Instagram, når vi ikke må, lyder spørgsmålet fra kvinderne.

 

Nu skal vi jo ikke påstå, at vi kender Naomi Campbells bevæggrunde for at tilslutte sig bevægelsen. Men når vi ser på det med vores kyniske øje, kunne vi godt have modellen mistænkt for bruge det som en undskyldning for netop at markedsføre sin seksuelt attraktive krop - og sin bog.

Vender vi det idealistiske øje til, derimod, får vi lyst til at stå med hende arm i arm på barrikaderne – topløse naturligvis.  

LÆS OGSÅ: Rihanna smider toppen for fransk magasin

LÆS OGSÅ: Kvindernes nye oprør gror under armene

LÆS OGSÅ: Christy Turlington: Lækker i 90'erne. Lækker i dag

Se, hvad vi ellers skriver om: Smukke Piger