Vaginal orgasme er en myte, påstår undersøgelse
Foto: Alle fotos: Moviestore Collection/REx

Vaginal orgasme er en myte, påstår undersøgelse

Indre orgasme, skedeorgasme, vaginal orgasme. Kært barn har som bekendt mange navne, og det gælder også for det traditionelt set fineste klimaks mellem en mand og en kvinde. Lige gyldig hvad man så kalder den, er det indbegrebet af en lidenskabelig kvinde, at hun er i stand til at opnå den, lige som det må forlanges af en fyrig elsker, at han er i stand til at give hende den.Som mange sikkert ved, er det ikke altid lige let. I flere seksuelle relationer kan forsøgene på at opnå den være utilfredsstillende eller decideret traumatiserende – for begge parter.

Nogle kvinder forsøger sig med redskaber og sexologisk rådgivning. Andre affinder sig med situationen og siger med Vestager, at sådan er det jo. Altså, at de fysisk er ude af stand til at få orgasme ved samleje. Der er jo altid forspillet at trøste sig med.

LÆS OGSÅ: Video: Spanske pornostjerner inviterer fremmede til at røre dem

Nu påstår videnskaben, at det er en tankegang, der bør afskaffes, fordi indre orgasmer simpelt hen er myte.

Ifølge en forskergruppe er der ikke noget G-punkt inden i kvinden at gå på opdagelse efter. Der er kun en vej til klimaks: gennem klitoris, kvindens mest erogene zone. Det skriver Daily Mail,der referer til en undersøgelse, publiceret i lægetidsskriftet Clinical Medicine.

LÆS OGSÅ: 9 små teasere: Agent Provocateaur slår sine husregler fast

Påstanden om, at det er klitoris, der er ansvarlig for alle kvindelige orgasmer kan gøre op med forestillingen om, at nogle kvinder er sådan indrettet, at de ikke kan få den.En anden undersøgelse, der tidligere på året blev offentliggjort i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine kan samtidig give et bud på, hvorfor mange kvinder alligevel oplever at få orgasme ved samleje.

Ifølge undersøgelsen hænger det nemlig sammen med den nedre anatomi på en forholdsvis indlysende måde: Jo tættere på skeden, klitoris sidder, og jo mere kødfuld den er, desto nemmere er det for kvinden at komme under penetration.

Med magnetisk resonans skannede forskerne bag undersøgelsen underlivet på 30 kvinder med en gennemsnitsalder på 32, hvilket satte dem i stand til at se, hvordan de var indrettet indeni og udenpå de mest intime kropsdele.

Sammenfaldet var klart. 10 af kvinderne havde allerede givet udtryk for sjældent eller aldrig at have oplevet at få orgasme, og det viste sig, at det var de samme kvinder, hvis klitoris var mindst og sad længst fra skeden. 


 
Se, hvad vi ellers skriver om: Tendenser og Sex