Jordbær med rabarber, karamel, hyldeblomst, bøgeblad, havre og flødeis
Til 4 personer


1 bk. jordbær
6 husblasblade
4 dl rabarberlage – se nedenfor
Hyldeblomster
Bøgeblade

Skyl jordbærrene, og lad dem tørre godt. Nip dem derpå, og fordel dem i 4 dybe tallerkner. Opblød husblassen i koldt vand, og rør den i rabarberlagen. Når lagen har sat sig, brydes den og fordeles over jordbærrene. Anret med friske hyldeblomster og bøgeblade og karamelflager, og giv en flødeis til med sprødt havredrys og bøgesirup.

Karamelflager:

150 g sukker
50 g smør
Citronsaft

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, tilsæt smør, og lad det blive flot gyldent. Smag til med citronsaft. Hæld karamellen ud på bagepapir i et meget tyndt lag, lad køle af, og bryd pladen i mindre flager.

Flødeis:

100 g sukker
1 l fløde
1 spsk. glukose

Udstyr: Ismaskine

Smelt sukker, fløde og glukose sammen og kør på ismaskine.

Sprødt havredrys:

4 spsk. havregryn

Kom havren i samme gryde, som karamellen er lavet i, tilsæt lidt sukker og vend godt sammen, til alt er sprødt.

Bøgesirup:

Bøgeblade
100 g sukker
Vand

Skyl bøgebladene. Smelt sukkeret med lidt vand og køl ned. Hæld lagen over bøgebladene, og lad dem trække 2 døgn. Sigt siruppen fra.
__________

Rabarberlage:

2 store rabarberstængler
Vand
Sukker

Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker, der koges op med lidt vand og sukker. Køl ned og sigt.
__________

TWITTER: Følg gastro på twitter »
FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook »

SE OGSÅ: 3 til den søde side
SE OGSÅ: Syltet frugt med vaniljeis