Jordbær med rabarber, karamel, hyldeblomst, bøgeblad, havre og flødeis
Til 4 personer
1 bk. jordbær
6 husblasblade
4 dl rabarberlage – se nedenfor
Hyldeblomster
Bøgeblade
Skyl jordbærrene, og lad dem tørre godt. Nip dem derpå, og fordel dem i 4 dybe tallerkner. Opblød husblassen i koldt vand, og rør den i rabarberlagen. Når lagen har sat sig, brydes den og fordeles over jordbærrene. Anret med friske hyldeblomster og bøgeblade og karamelflager, og giv en flødeis til med sprødt havredrys og bøgesirup.
Karamelflager:
150 g sukker
50 g smør
Citronsaft
Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, tilsæt smør, og lad det blive flot gyldent. Smag til med citronsaft. Hæld karamellen ud på bagepapir i et meget tyndt lag, lad køle af, og bryd pladen i mindre flager.
Flødeis:
100 g sukker
1 l fløde
1 spsk. glukose
Udstyr: Ismaskine
Smelt sukker, fløde og glukose sammen og kør på ismaskine.
Sprødt havredrys:
4 spsk. havregryn
Kom havren i samme gryde, som karamellen er lavet i, tilsæt lidt sukker og vend godt sammen, til alt er sprødt.
Bøgesirup:
Bøgeblade
100 g sukker
Vand
Skyl bøgebladene. Smelt sukkeret med lidt vand og køl ned. Hæld lagen over bøgebladene, og lad dem trække 2 døgn. Sigt siruppen fra.
__________
Rabarberlage:
2 store rabarberstængler
Vand
Sukker
Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker, der koges op med lidt vand og sukker. Køl ned og sigt.
__________
TWITTER: Følg gastro på twitter »
FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook »
SE OGSÅ: 3 til den søde side
SE OGSÅ: Syltet frugt med vaniljeis