Til 4 personer.

400 g okseinderlår
Karse

Kør kødet gennem kødhakkeren, eller hak det fint med kniv. Anret det let og luftigt med urtemayo, sennepsvinaigrette, sprød crumble, syltede ribs og pynt til slut med karse.

Tip:
Okseinderlår kan erstattes med oksemørbrad.

Urtemayo:
1 tsk. hvidvinseddike
1 past. æggeblomme
½ tsk. sennep
Salt
1 dl grøn olie (se boks nedenfor)

Pisk alle ingredienser på nær den grønne olie sammen til en homogen masse. Pisk dernæst olien i lidt ad gangen til mayonnaisekonsistens.

 
Grøn olie
Skyl og slyng 1 bundt purløg eller persille, og pluk stilkene fra. Varm 1 dl smagsneutral olie op til 60 grader og blend sammen med det plukkede grønne. Sigt derefter den grønne olie igennem et rent klæde, og kassér det grønne snask.

 
Sennepsvinaigrette:
50 g kapers
¼ fed hvidløg
1 tsk. grov sennep
2 g salt
1 tsk. ketchup
50 g rapsolie

Hak kapersene. Pil 1 hvidløgsfed, og riv det kvarte af det. Rør alle ingredienser på nær rapsolien sammen til en homogen masse. Rør dernæst rapsolien i lidt ad gangen til mayonnaisekonsistens.

Crumble:
2 skiver tørt brød
Smør
Salt

Blend brødet groft, og steg det sprødt i smør ved jævn varme på en pande. Læg det på fedtsugende papir, lad det dryppe godt af, og drys dernæst med lidt salt.

Syltede ribs:
1 bakke ribs
200 g sukker
200 g hvidvinseddike
200 g vand
Soignér ribsene (se boks nedenfor).

Kog en syltelage op af sukker, eddike og vand og lad afkøle. Hæld den kolde syltelage over ribsene, og de er klar til brug efter 1 døgn.

 
Ribs
Som udgangspunkt syltes de naturligvis i sæsonen. Alternativt kan man købe friske udenlandske ribs, disse skal skylles og lynblancheres (10 sekunder i kogende vand ), før de kan syltes. Frosne ribs er også en mulighed uden for sæsonen.